Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Ρολό με κιμά και βραστά αυγά

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Ρολό με κιμά και βραστά αυγά

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

 Ένα κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες ή ανάλογο κονκασέ

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

6 αυγά

¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2-3 φέτες ψωμί ψίχα

1 κουταλάκι γλυκού δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

 

Βράζουμε 4 αυγά για 5-6 λεπτά και τα ξεφλουδίζουμε.

Σε μεγάλο δοχείο βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και τα ανακατεύουμε.

Βρέχουμε πολύ ελαφρά το ψωμί και το τρίβουμε σε μικρά κομματάκια.

Προσθέτουμε τα 2 αυγά και το τριμμένο ψωμί, ανακατεύουμε ρίχνοντας ελάχιστο νερό ώστε το μείγμα να γίνει αφράτο.

Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί ή ανάλογο πυρίμαχο σκεύος με επίπεδη επιφάνεια.

Τοποθετούμε τα 4 βρασμένα αυγά στη μέση και τα τυλίγουμε με το μείγμα να γίνουν ρολό..

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 70-80 λεπτά.

Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές ή πουρέ, φέτα καλαθάκι Λήμνου και κόκκινο ξερό κρασί Λήμνου.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού νεραντζάκι Αχιλλαδέλη Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button