Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Πατατοσαλάτα με μπέικον

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Πατατοσαλάτα με μπέικον

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

Το απλό αλλά νοστιμότατο αυτό φαγητό σπάνια το βρίσκει κανείς στα εστιατόρια στη λίστα με τις σαλάτες. Κι όμως, παρασκευάζεται πολύ εύκολα, όλες τις εποχές, το τρώνε όλοι, και μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα φαγητά.

1 – 1 ½ κιλά πατάτες

3 αβγά

1 κρεμμύδι

3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 φλιτζάνι μαγιονέζα

1 κουτάλι σούπας μουστάρδα

2 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι

αλατοπίπερο

5-6 λωρίδες μπέικον

τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου

λευκό κρασί Λήμνου

Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊδανό

Βάζουμε σε μπολ πατάτες, κρεμμύδι και μαϊδανό και τα ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό απ’ το λεμόνι και το αλατοπίπερο για να φτιάξουμε τη σάλτσα, με την οποία θα περιχύσουμε το μείγμα.

Αφού περιχύσουμε τη σάλτσα, τηγανίζουμε ελαφρά το μπέικον σε κομματάκια και το απλώνουμε από πάνω.

Για επιδόρπιο γλυκό κουταλιού κερασάκι Αχιλλαδέλη Λήμνου και ένα ποτηράκι λευκό μοσχάτο κρασί Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close
Close