Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Πήλινο της γιαγιάς

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Πήλινο της γιαγιάς

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

Χυμό ντομάτας ή κονκασέ

200 γρ. φέτες παστουρμά

1 χοντρή φέτα κασέρι

2 πράσινες πιπεριές

Ζαμπόν ή μπέικον ή σαλάμι

Ρίγανη

3-4 αυγά

Φέτα καλαθάκι Λήμνου

 

Σε γάστρα ή σε 3-4 μικρά πήλινα δοχεία (συνήθως από γιαούρτι του μισού κιλού) βάζουμε λίγο (μισό δάχτυλο) χυμό ντομάτας (ή κονκασέ), γύρω-γύρω φέτες παστουρμά και στη μέση κασέρι.

Δεύτερη στρώση γύρω τυρί φέτα Λήμνου.

Τρίτη στρώση γύρω-γύρω κομμένη πράσινη πιπεριά.

Τέταρτη στρώση γύρω-γύρω ζαμπόν ή μπέικον ή σαλάμι.

Πασπαλίζουμε ελαφρά με ρίγανη και βάζουμε τα πήλινα σε μέτριο φούρνο μέχρι να πιούν σχεδόν το ζουμί τους.

Έχουμε βάλει τα υλικά σε στρώσεις γύρω-γύρω και έχουμε αφήσει μια λακουβίτσα στη μέση. Εκεί βάζουμε το περιεχόμενο από  ένα ωμό αβγό με προσοχή να μη διαλυθεί ο κρόκος, και ξανά στο φούρνο μέχρι να ψηθεί και το αβγό.

Συνοδεύεται με κόκκινο μπρούσκο κρασί Λήμνου.

Για επιδόρπιο χαλβάς Αχιλλαδέλη Λήμνου με μπόλικη κανέλα.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button