Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Ποντιακή σούπα (τανομένον σορβά)

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Ποντιακή σούπα (τανομένον σορβά)

Εύκολη, παραδοσιακή, νόστιμη, θρεπτική, ευκολοχώνευτη και ό,τι πρέπει για κρύο καιρό όπως σήμερα.

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι πλιγούρι

1/2 κιλό πρόβειο γιαούρτι Λήμνου

ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι, 1 ματσάκι δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το πλιγούρι να βράσει.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τον δυόσμο επίσης ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τον δυόσμο κα το κρεμμύδι από το τηγάνι στην κατσαρόλα.

Μόλις δέσουν τα υλικά (περίπου μετά από 5-10 λεπτά) ετοιμάζουμε το γιαούρτι. Παίρνουμε το γιαούρτι,  το χτυπάμε με ζουμάκι από την κατσαρόλα (όπως κάνουμε το αυγολέμονο) και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ελαφρά για να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button