Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Κρεατόπιτα

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Κρεατόπιτα

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (χωρίς κόκαλο και λίπος, κατά προτίμηση σπάλα)

2 φύλλα ζύμη χωριάτικη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

δυόσμο, λίγο μαϊντανό, ξερό βασιλικό

3 αυγά

½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο

λίγο βούτυρο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

 

Βράζουμε καλά το κρέας χωρίς να μείνει πολύ ζουμί στο τέλος. Το βγάζουμε και το κόβουμε ψιλά κομμάτια. Το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ μαζί με τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε να γίνουν ομοιογενές μείγμα.

Χτυπάμε 2 αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το μείγμα.

Βουτυρώνουμε το ταψί, στρώνουμε  το ένα φύλλο της ζύμης, το αλείφουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μείγμα, κι από πάνω το άλλο φύλλο ζύμης.

Αλείφουμε κι αυτό το φύλλο.

Χτυπάμε το 3ο αυγό και αλείφουμε από πάνω το φύλλο (για να πάρει ωραίο χρώμα)..

Χαράζουμε την πίτα σε μερίδες και την ψήνουμε 1 ώρα σε 200 βαθμούς χωρίς αέρα.

Για επιδόρπιο, χαλβά Αχιλλαδέλη Λήμνου, με μπόλικη κανέλα.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button