Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Λαχανόρυζο

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Λαχανόρυζο

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

 

Εύκολο και νηστίσιμο

1 κιλό λάχανο
½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουτάλι σούπας σάλτσα ντομάτας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

 

Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια.

Ζεσταίνουμε περίπου 1 λίτρο νερό.

Μαραίνουμε στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το λάχανο.
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, το χυμό από λεμόνι και ζεστό νερό, τόσο ώστε να τα καλύπτει.

Βράζουν ώσπου το ρύζι να γίνει πιλάφι.

Συνοδεύεται με φέτα καλαθάκι Λήμνου.

Λάχανο μπορούμε να βρούμε όχι μόνο το χειμώνα, αλλά όλες τις εποχές, ακόμα και το καλοκαίρι. Έτσι, το χειμωνιάτικο αυτό φαγητό μπορούμε να το απολαύσουμε οποτεδήποτε, ζεστό ή κρύο.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού μήλο φιρίκι Αχιλλαδέλη Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button