Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – μακαρονάκι κοφτό με τόνο κονσέρβα

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – μακαρονάκι κοφτό με τόνο κονσέρβα

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

Είναι ένα εύκολο και πρόχειρο φαγητό, γι’ αυτό καλό είναι να έχει κανείς πάντα στο σπίτι στην άκρη μια ποσότητα τα υλικά του (τα οποία είναι μακράς διάρκειας και διατηρούνται για μεγάλο διάστημα) και να μην πηγαίνει κάθε φορά στο σουπερμάρκετ.

 

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό

3 κονσέρβες τόνο σε ηλιέλαιο

1 κονκασέ ή 2 ώριμες ντομάτες

λίγο ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι, κατά προτίμηση λιόκαυτο Λήμνου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε και σουρώνουμε τα μακαρόνια

Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο ρίχνουμε το κονκασέ (ή τις ώριμες ντομάτες τριμμένες), από πάνω τον τόνο από τις κονσέρβες, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να σιγοβράσουν.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο το μακαρονάκι, κι από πάνω σαν σάλτσα τον τόνο από το τηγάνι. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή λιόκαυτο Λήμνου.

Τρώγεται με βαθύ κουτάλι (για όσους είναι πολύ πεινασμένοι) και συνοδεύεται με ένα ποτηράκι κρασάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο, χαλβά με μέλι Αχιλλαδέλη, πασπαλισμένο με μπόλικη κανέλα.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button