Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – βασιλόπιτα

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – βασιλόπιτα

Μια παραλλαγή σαν κέικ

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. βούτυρο φρέσκο

400 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

150 γρ. χυμό πορτοκαλιού

150 γρ. γάλα

250 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης

100 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο

50 γρ. καρύδι, τριμμένο

20 γρ. ξύσμα λεμονιού

20 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

λίγο αλάτι

25 γρ. λικέρ αμαρέτο ή άλλο

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, τα ξύσματα λεμονιού και πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τον χυμό και το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο μείγμα του αλευριού.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το λικέρ και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Τοποθετούμε το μείγμα σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να ψηθεί εσωτερικά το κέικ, περίπου 1 ώρα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρά και έπειτα το βγάζουμε από τη φόρμα, τοποθετώντας το κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Πασπαλίζουμε με την άχνη.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button