Απόψεις

Λαϊκη Συσπείρωση: “Κοροϊδία” οι αποφάσεις στη Συνάντηση στο ΥΕΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπηρεσιακό Υπουργό Ναυτιλίας

   Κατανοούμε την αγωνία της κας Γεώργα να παρουσιάσει αποτελέσματα από τη συνάντηση των αιρετών της Τοπικής Διοίκησης που στηρίζονται από τη ΝΔ και του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στο νομό μας με τον υπηρεσιακό Υπουργό Ναυτιλίας και την εφοπλιστική εταιρεία, αλλά πιστεύουμε ότι δεν πείθει κανέναν.

Κατ αρχήν υποτιμούν τη νοημοσύνη όλων μας όταν παρουσιάζουν ως επιτυχία τη δρομολόγηση του 33 ετών πλοίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ στη θέση του ΠΡΕΒΕΛΗΣ από τις 26 Ιουνίου, δρομολόγηση που ήταν προγραμματισμένη από πριν!

Το ίδιο και για την εξέταση της δρομολόγησης του ταχύπλοου που εκτελεί την γραμμή της Θεσσαλονίκης για 2 μήνες, από 1η Ιουλίου, τη στιγμή που διαβάζουμε από τα προγραμματισμένα δρομολόγια από πριν ότι αυτό θα ξεκινούσε έτσι κι αλλιώς από την Τρίτη 4 Ιουλίου!

Δεν ικανοποιήθηκε καν το αίτημα που διατυπώθηκε στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αντικατάσταση του ΠΡΕΒΕΛΗΣ με πλοίο ηλικίας μικρότερης των 30 ετών και αντίστοιχο του ΜΥΚΟΝΟΣ.

Οι «χάντρες και καθρεφτάκια» που προσπαθούν να ξεγελάσουν τους κατοίκους του νησιού μας με 2 δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ για 15 ημέρες, όπως και πέρσι, δεν πιάνουν. Μας θυμίζουν κάτι από την κοροϊδία των market pass της κυβέρνησης της ΝΔ.

Φυσικά δεν συζητήθηκε το θέμα της αντικατάστασης του AQUA BLUE με σύγχρονο πλοίο στη γραμμή του Λαυρίου για όλη τη διάρκεια του έτους, ούτε της αποκατάστασης της σύνδεσης της Λήμνου με τον Άγιο Ευστράτιο.

Συμπερασματικά, παραμένουν τα δίκαια αιτήματα για τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, όλες τις ημέρες του έτους, με σύγχρονα και ασφαλή πλοία, με φτηνά εισιτήρια, με πλήρη σύνθεση σε ναυτεργατικό προσωπικό.

Αυτά τα αιτήματα μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο με συντονισμένους μαζικούς αγώνες όλων των νησιωτών.

Μύρινα 7-6-2023

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΣΕΙΡΩΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button