ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Το Πορτιανού που εγινε Λυρική Σκηνή !

Το KOYRNOS MUSIC FESTIBAL ΛΗΜΝΟΥ, καθώς βρίσκεται στα μισά των Εκδηλώσεων (Τετάρτη 14/7/21)  αφήνει πίσω ωραίες  στιγμές τέχνης με κορυφαία, προ το  παρόν,  τη  μουσική παράσταση  “Σχολείον  Ντελικάτων Εραστών”  μια   παραγωγή της ομάδας Λυρικού Τραγουδιού  “Ραφή” με βάση κείμενα του Ρήγα Φεραίου, κοινωνικού και “ερωτικού” επιπέδου,  αυτή τη φορά.

Δεν κάνω δελτίο τύπου για να αναφέρω,  χωρις παραλήψεις,  πρόσωπα και πράγματα , απλά θελω να πω πόσο ταίριαξε το περιβάλλον, οικιστικό κυρίως, της Πλατείας του Πορτιανού  με αυτό το έργο λυρικής μουσικής και λόγου…

Απο την παράσταση αυτό που δημιούργησε αίσθηση ήταν το Λυρικό τραγούδι,  που αυτή τη φορά δεν αντηχούσε σε αίθουσες όπως   του Μεγάρου  Μουσικής και της Λυρικής Σκηνής αλλά στα Ντουβάρια του Χωριού και στη σκαμνιά (μουριά) της Πλατείας.

Τα Λυρικά  τραγούδια απο την υψίφωνο  Λητώ Μεσσίνη  και τη μεσόφωνο Αναστασία Κότσαλη πήραν σ΄αυτό το μικρό χώρο, μια πλατεια Χωριού,  τεράστιες διαστάσεις !

Τα πνευστά και το ακορντεόν απο μουσικούς , σολίστ μεγάλων εγχώριων και διεθνών  μουσικων παραστάσεων,    δεν είχαν  καμιά δυσκολία να προσεγγίσουν  τον κόσμο  που προσήλθε απο όλο το Νησι για αυτήν την ασυνήθιστη, απολύτως καινοφανή για τη Λήμνο,  εκδήλωση. Από ολο το Νησί, όπως ο Έπαρχος απο το Κοντοπούλι!

Τα κείμενα τολμηρά και απροσδόκητα διάβασαν τοπικοί ηθοποιοί και τα διάβασαν αυθεντικά, πρωτόλεια !

Ήταν μια  εκδήλωση που καλύπτεται από  λέξεις: Μαγεία,  Μυσταγωγία και άλλες τέτοιες τις οποίες άκουσα μετα την παράσταση.    Η.Κ.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button