ΑπόψειςΕπιλεγμένα

“Έφυγε” ο Κώστας Ντόντος – Ο πιο αγαπητός !!!

Μεγάλη Πέμπτη 21-4-22 : “Έφυγε” ο Κώστας Ντόντος
Ήταν κοντά 11μμ- ώρα Νέας Υόρκης- όταν γύρισα στο σπίτι μετά την ακολουθία των Παθών από τον ναό του Αγιου Κωνσταντίνου και Ελένης όπου έψαλλα. ¨Ένα μήνυμα πέντε λέξεων με περίμενε στο Φ-μπουκ : “Γρηγόρη , δυστυχώς έχασα τον Κώστα” .
Ήταν από την σύζυγο του αγαπημένου φίλου και γνωστού σε όλους μας στην Λήμνο Κώστα Ντόντου , που μετά από μια αναπνευστική λοίμωξη διαρκείας “κατέληξε”, ανήμερα Μ. Πέμπτη, σε νοσοκομείο της Δράμας.
Ήταν αυτήν την περίοδο πριν δεκαέξι χρόνια- Μ. Πέμπτη 2006 που ψάλλαμε μαζί στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου του Μπρουκλυν στην Νέα Υόρκη -όταν στα 63 του χρόνια είχε έρθει στην Αμερική για να τιμηθεί από το Πανεπιστήμιο Adelphi με την καταγραφή του ονόματος του στην “Στοά των Αθανάτων” – “Hall of Fame” αφού υπήρξε ένας από τους καλλιτερους ποδοσφαιριστές και πρώτος σκόρερ -50 γκολ σε 2 σεζόν- στην ιστορία του Πανεπιστημίου.
Με έξυπνο και αστείρευτο χιούμορ- λάτρευε τον ΜΠΟΣΤ- καλωσυνάτος και αξιαγάπητος δεν υπάρχει άνθρωπος που θα μπορούσε να πει μια πικρή κουβέντα για τον Κώστα.
Για μένα προσωπικά δεν ήταν μόνον ένας αγαπημένος φίλος από τα σχολικά μας χρόνια στην Λήμνο ήταν και αδελφός σε όλες σχεδόν τις φάσεις της ζωή μας που θα χρειαζόμουν πολλές σελίδες να περιγράψω. Στην καλή μαρτυρία και στην βοήθεια του χρωστάω εν πολλοίς και την μετάβαση μου στην Αμερική.
Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, σταχυολογώ επιγραμματικά κάποιες κοινές εμπειρίες και σημαντικους σταθμους της ζωής του που γνωρίζω από κοντά :
Άριστος μαθητής στο Γυμνάσιο και εξαιρετικός ποδοσφαιριστής του Παλλημνιακού πήγε για σπουδές στην Αμερική το 1961.
Μετά από δύο χρόνια σπουδών στο πανεπιστήμιο Adelphi έκανε μεταγραφή στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια για μεταπτυχιακά στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών όπου μετά το Μάστερ έγινε δεκτός και για σπουδές διδακτορικού που όμως δεν θέλησε να συνεχίσει αφού πραγματικά τον “ετρωγε” η επιστροφή στην Ελλάδα. Δουλέψαμε για λίγο μαζι στην εταιρεία ηλεκτρονικών LAMBDA ( αρχες του ’70) και το 1973/74 μας προσφέρθηκε από κοινού θέση Επιμελητού στο Μετσόβιο. Ο Κώστας αποδέχθηκε τη θέση, εγώ αποφάσισα να μείνω στην Αμερική. Αν και χώρισαν οι δρόμοι μας ποτέ δεν παψαμε να επικοινωνούμε και να
συναντιόμαστε τα καλοκαίρια στην Λήμνο. Λίγα χρόνια αργότερα μετά την θητεία του στο Μετσόβιο συνέχισε την καρριέρα του σαν μηχανικός στον ΟΤΕ . Τελικά μετατέθηκε ως προϊστάμενος τεχνικού τμήματος και εγκαταστάθηκε στην Δράμα όπου και παντρεύτηκε τον Αύγουστο του 1981.
Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο του Βούλα και στην κόρη του Αμαλία. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.

Φωτογραφία :

Η παρακάτω φωτογραφία στην αγορά της Μύρινας με τον Κώστα στη μέση – από το αρχείο του φίλου και συμμαθητή Γιάννη Τακάκη- είναι λίγες εβδομάδες πριν ο Γιάννης κι’εγω φύγουμε για σπουδές στην Αμερική. Ο Κώστας είχε προηγηθεί το 1961.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button