Περιοδικό

Καβουρμάς σαγανάκι με αυγά !!!

Καβουρμάς σαγανάκι με αυγά

Ο καβουρμάς είναι κομμάτια κρέας έτοιμο ψημένο μαζί με καρυκεύματα (αλάτι, πιπέρι, κομματάκια πιπεριά κ.ά.) και συσκευασμένος συνήθως σε χοντρό ρολό όπως η πάριζα. Τα σουπερμάρκετ τον έχουνε σε προθήκες με ψύξη μαζί με τα λουκάνικα και τα αλλαντικά. Συνήθως είναι από βοδινό ή χοιρινό κρέας, αλλά υπάρχει και με αγριογούρουνο ή αιγοπρόβειο ή από βουβάλι. Εάν δεν τον βρείτε, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε ζαμπόν ή κορν-μπηφ.
Είναι ένα από τα πιο γρήγορα στην παρασκευή φαγητά και ταυτόχρονα νόστιμο και πολύ θρεπτικό.
Μπορεί να σερβιριστεί είτε ως κύριο πιάτο είτε ως μεζές ούζου και τσίπουρου.
Ο πιο εκλεκτός και νόστιμος καβουρμάς είναι του ΠΑΛΑΙΣΤΡΟΥ και κατασκευάζεται στη Λήμνο στο χωριό Κορνός σε διάφορες ποικιλίες κρέατος και συσκευασίες.

ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό καβουρμάς κομμένος σε χοντρές ροδέλες ενός εκατοστού.
5-6 αυγά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά τον καβουρμά.
Ρίχνουμε από πάνω τα αυγά – χωρίς να προσθέσουμε κάτι άλλο (αλάτι ή πιπέρι) διότι τα έχει ο καβουρμάς και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά, να μη σπάσει ο κρόκος των αυγών.
Μετά από 3-4 λεπτά μόλις τα αυγά ψηθούν, είμαστε έτοιμοι.
Συνοδεύεται με ένα ποτηράκι κόκκινο κρασάκι Λήμνου.
Για επιδόρπιο, γλυκό κερασάκι Αχιλλαδέλη Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button