Περιοδικό

Εύκολη ψαρόσουπα με σολωμό. Μενουμε στο Σπιτι.

επιμέλεια: Θ. Δημητριάδης

Εύκολη ψαρόσουπα με σολωμό

Νόστιμη και θρεπτική, ετοιμάζεται σε πολύ λίγα λεπτά, με ελάχιστα υλικά.

Ο σολωμός, που τον βρίσκουμε σε φέτες ή φιλέτο στα ψαράδικα και τα σουπερμάρκετ, δεν είναι ακριβός, κάνει 15 ευρώ το κιλό, αλλά δεν θέλει καθάρισμα ούτε από εντόσθια ούτε από λέπια ούτε από κεφάλι – όπως με τα άλλα ψάρια όταν κάνουμε ψαρόσουπα.

ΥΛΙΚΑ:

Σολωμός 1 κιλό, 1 φακελάκι πουρές πατάτας, 2 αυγά, 2 λεμόνια, 1 κ.γ. αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στην κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό βράζουμε τον σολωμό για μόλις 3-5 λεπτά από τότε που θα πάρει βράση. Γίνεται αμέσως, δεν χρειάζεται περισσότερο.

Αδειάζουμε το νερό σε άλλη κατσαρόλα, περνώντας το από μεγάλο σουρωτήρι, για να κρατήσει τα ελάχιστα τυχόν λέπια.

Αφήνουμε το ψάρι να κρυώσει 10 λεπτά, τόσο όσο να μπορούμε να το ξεψαχνίσουμε με τα χέρια και να αφαιρέσουμε τα ελάχιστα κόκκαλα που έχει (αν είναι φιλέτο δεν έχει σχεδόν καθόλου).

Φτιάχνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον ζωμό, λίγο-λίγο και ανακατεύοντας για να μη κόψει το αυγό.

Προσθέτουμε το αλάτι και το φακελάκι σκόνη πουρέ πατάτες ανακατεύοντας.

Η σούπα μας είναι έτοιμη!

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button