Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – φλομάρια με ντομάτα και γαρίδες

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – φλομάρια με ντομάτα και γαρίδες

½ κ. φλομάρια (χυλοπίτες Λήμνου)

½ κ. γαρίδες έτοιμες καθαρισμένες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες ή ανάλογο κονκασέ

1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας (σάλτσα)

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό ξηρό

1 λίτρο νερό

αλάτι, πιπέρι

Στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τον τοματοπολτό, το κρασί, τις τομάτες, το νερό, αλάτι, πιπέρι.

Βράζει για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φλομάρια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πιούν το ζουμί.

Συνοδεύονται με ένα ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί Λήμνου.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού ντοματάκι Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button