Ανακοινώσεις

Να και η απάντηση του Δημάρχου Αγίου Ευστρατίου προς την κ. Κακαλή .

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  

ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ                                            Άγιος Ευστράτιος 08/01/2024

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ                        Αριθ.Πρωτ.: 65

Γρ. Δημάρχου

Ταχ.Δ/νση: Άγιος Ευστράτιος

Ταχ.Κώδικας:    81500                                                                    

Τηλ.:  22540 93210                                                              

email : info@agiosefstratios.gov.gr   ΠΡΟΣ: Λιμενικό Ταμείο Λήμνου και Αγίου

Ευστρατίου

Κοιν. :1. Γραφείο Δημάρχου Λήμνου

  1. Λιμενικό Σταθμό Αγίου

Ευστρατίου

  1. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου

  1. Τοπικά Μ.Μ.Ε.

 

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην από 06/01/2024 επιστολή της επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ   ΑΡΧΗ»

 

Κυρία Κακαλή,

Σε απάντηση της από 6/1/2024 επιστολής σας, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Αρχικά, όπως  θα έπρεπε να γνωρίζετε ο Δήμαρχος φέρει αποκλειστική ευθύνη των όσων υπογράφει και εν προκειμένω θα έφερα ευθύνη για τη διατύπωση του εν λόγω άρθρου εάν είχε αποσταλεί στα ΜΜΕ επίσημο δελτίο τύπου. Τα μέσα ενημέρωσης είναι ελεύθερα να κάνουν την έρευνά τους (ρεπορτάζ)  και να γράψουν αυτά που πιστεύουν. Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο θεωρείτε ότι η διατύπωση δεν ήταν σωστή δεν οφείλω εγώ να σας δώσω εξηγήσεις.

Αναρωτιέστε από πότε οι δύτες κάνουν βυθομετρήσεις και από πότε ο Δήμαρχος παίρνει αποφάσεις αυτοβούλως. Αναρωτιέμαι κι εγώ με τη σειρά μου πως γίνεται ως τέως δήμαρχος να μην γνωρίζετε πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι όργανο διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου. Ενδεχομένως σας απατά η μνήμη σας διότι ο εν λόγω δύτης έχει εκτελέσει ακριβώς τις ίδιες εργασίες δύο φορές εν τη θητεία σας. Αναφέρεστε στο έγγραφό σας και υπονοείτε λανθασμένα, πως οι εργασίες που εκτελέστηκαν αφορούσαν μόνο την προσέγγιση του πλοίου και την ασφάλεια των ταξιδιωτών αφήνοντας να υπονοηθεί στην κοινή γνώμη πως υπάρχει πρόβλημα. Στην πραγματικότητα όμως, το Λιμενικό Ταμείο ενήργησε σύμφωνα και με τη σχετική σας αλληλογραφία ως δημάρχου κατά  το μήνα Νοέμβριο που αφορούσε τις έντονες φθορές στο κρηπίδωμα του αλιευτικού καταφυγίου και στον προσήνεμο μώλο του λιμένα μας που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 26 Νοεμβρίου (σχετ. αριθ. 2131.24/1813/2023 και 2131.24/247/2023 έγγραφα του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Ευστρατίου, 2.αριθ πρωτ.  880/27-11-23 έγγραφό σας και 909/7-12-23 έγγραφό σας). Αποκλειστικός μας  στόχος είναι η ασφάλεια των ταξιδιωτών μιας και εσείς διαπιστώσατε και γνωστοποιήσατε τις ζημιές αλλά δεν ενεργήσατε ούτε στο ελάχιστο κατά το διάστημά που κατείχατε τη θέση του δημάρχου ώστε να δρομολογηθούν και ανάλογες ενέργειες από τους αρμοδίους φορείς κάτι που εμείς ξεκινήσαμε ήδη να πράττουμε. Το γνωρίζετε και αν όχι σας το θυμίζω, ότι εκτός από δήμαρχος διατελείτε  και επί εννέα έτη (αριθ. Απόφασης 64/2014, 66/2019) μέλος  του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του οποίου σημειωτέων είστε ακόμη εν ενεργεία μέλος. Είναι πραγματικά θλιβερό έναν άνθρωπο όπως τον εν λόγω δύτη, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει υποστηρίξει  τόσο το Λιμενικό Ταμείο, όσο και το Δήμο μας, να απαξιώνεται με αυτόν τον τρόπο. Αναρωτιέμαι και εγώ με τη σειρά μου, συμμετείχατε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου;;; Αν ναι τότε γνωρίζετε και τον εν λόγω δύτη, καθώς και τις εργασίες που μπορεί να εκτελέσει και τα πιστοποιητικά που κατέχει. Ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου, οφείλετε θα γνωρίζετε κι αν όχι να διαβάσετε, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις απλά επικουρεί την οποιαδήποτε εργασία. Όσον αφορά τα αποτελέσματα της αυτοψίας δεν είμαι αρμόδιος να σας απαντήσω εγώ, αλλά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που είναι και ο φορέας διαχείρισης του λιμένα. Λυπάμαι ιδιαίτερα που σε μία τέτοια περίοδο κάνετε φθηνή αντιπολίτευση, γνωρίζοντας ήδη από τη συνάντησή μας στο δημαρχείο στις 3/1/2024, κατόπιν δικού σας αιτήματος, ότι αναμένεται η δρομολόγηση νέου πλοίου στη γραμμή του Λαυρίου και αντί να επικροτήσετε τις ενέργειες των εργασιών της βυθομέτρησης και βιντεοσκόπησης προς εξυπηρέτηση του πλοίου, αλλά επί της ουσίας προς εξυπηρέτηση όλων ημών, παίζετε φθηνά μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των κατοίκων που για εννέα χρόνια σας εμπιστεύθηκαν τις τύχες τους και που για τα επόμενα πέντε σας έθεσαν στην αντιπολίτευση.

Σχετικά με τα μειωμένα εισιτήρια του μη επιδοτούμενου πλοίου που εξυπηρετεί αυτή την περίοδο το νησί μας, η έκπτωση εξασφαλίστηκε εκ νέου και σε αυτή προστέθηκε και η μείωση στο ναύλο των οχημάτων. Αν η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν ενεργούσε, θα συνέχιζαν οι πολίτες να επιβαρύνονται με το υπέρογκο κόστος του ολόκληρου ναύλου. (Έχουμε στα χέρια μας τα αποκόμματα εισιτηρίων που πληρώθηκαν με ολόκληρο το κόστος πριν την παρέμβασή μας).

Απαντώντας σχετικά με την ενημέρωση που ζητάτε όσον αφορά  την αποκατάσταση της καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας με το νησί της Λήμνου, σας ενημέρωσα ήδη στην από τις 3/1/2024 συνάντησή μας στο γραφείο του Δημάρχου. Οι όποιες ενέργειες έχουν δρομολογηθεί και τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν,  θα γνωστοποιηθούν στο σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην προσεχή συνεδρίαση όπως και οφείλω.

Κλείνοντας κυρία Κακαλή, θεωρώ ότι στην προσπάθειά σας να μην πνιγείτε στην αφάνεια μάλλον εσείς χάσατε το στόχο. Δεν σκοπεύω να πράξω τίποτα μόνο με τους στενούς μου συνεργάτες γιατί από εσάς διαπίστωσα και διδάχθηκα, πως τέτοιου είδους πρακτικές είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Ο αγώνας δεν σταμάτησε ποτέ να δίνεται και πρέπει να καταλάβετε  και να αποδεχτείτε πως υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει Δήμος και χωρίς εσάς. Δυστυχώς, οι δικές σας ευτελείς μέθοδοι είναι αυτές που όχι μόνο μας πάνε πίσω, αλλά οφείλουμε να τις αποκόψουμε, γιατί εμείς έχουμε σκοπό να αλλάξουμε το μέλλον με ή χωρίς εσάς και αυτό δεν είναι πρωτοβουλία μας, αλλά η  εντολή των δημοτών. Αν δεν γνωρίζετε, διαβάστε και προσδοκώ την επόμενη φορά η αντιπολιτευτική σας στάση να είναι πιο εποικοδομητική και προς όφελος όλων ημών, παρά τροχοπέδη στο ήδη δύσκολο έργο που μου κληροδοτήσατε. Παρόλα αυτά θα έχετε την ευκαιρία στην τρέχουσα δημοτική περίοδο να διδαχθείτε το σωστό τρόπο διοίκησης.

 

Με εκτίμηση,

 

 

Ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου

 

 

 

Κωνσταντίνος Σινάνης

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button