Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – μανιτάρια με πλιγούρι

Τι θα φάμε σήμερα – μανιτάρια με πλιγούρι

Υλικά:  Μανιτάρια κονσέρβα, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, ντομάτα ψιλοκομμένη κονκασέ, τοματοπελτέ, πιπέρι, 2 κύβοι λαχανικών.

Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε το νερό τους.

Τα ψιλοκόβουμε και τα μισοτηγανίζουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμύδι. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι απ’ το νερό της κονσέρβας, την ντομάτα, 1 κουταλιά σούπας τοματοπελτέ, δύο κύβους λαχανικών, λίγο πιπέρι, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν το ζουμί τους.

Χωριστά φτιάχνουμε το πιλάφι από πλιγούρι όπως ξέρουμε (3 μέρη νερό – 1 μέρος ρύζι).

Στο πιάτο σερβίρουμε το πιλάφι και από πάνω γαρνίρουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού συκαλάκι Αχιλλαδέλη Λήμνου.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button