Επίκαιρα

Brain drain

Brain drain

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Brain σημαίνει εγκέφαλος. Drain σημαίνει διαρροή, φυγή, ξεραΐλα. Με άλλα λόγια, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αριστούχοι άνεργοι πτυχιούχοι, αφού μάταια έψαξαν επί χρόνια να βρουν δουλειά στη χώρα μας, φίλησαν σταυρωτά τους δικούς τους (οι οποίοι από το υστέρημα τους τούς συντηρούσαν και τους χαρτζιλίκωναν), και έφυγαν στο εξωτερικό, σε άλλη γη, σε άλλα μέρη μακρινά.

Ξέρω έναν γιατρό, πτυχιούχο Ιατρικής Αθηνών, που δουλεύει στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, παίρνει 5.800 ευρώ καθαρά (το μήνα),παντρεύτηκε και με μια συνάδελφό του Σουηδέζα, η οποία παίρνει άλλα τόσα καθαρά (το μήνα), σύνολο 11.600 ευρώ καθαρά (το μήνα), έκαναν και δύο παιδιά, ελληνοσουηδόπουλα, και αυτές τις μέρες τα σαββατοκύριακα πηγαίνουν για σκι στην γειτονική Φινλανδία, για να δουν και τα παιδιά τον ορίτζιναλ Αη-βασίλη με τους ταράνδους.

 

Ακούω και τους πολιτικούς μας τώρα προεκλογικά αρχίσαν να λένε μεγάλα λόγια, ότι μπήκαμε σε τροχιά ανάπτυξης, ότι αυξάνεται η βασική σύνταξη του ΟΓΑ από 1η Ιανουαρίου στα 380 ευρώ, ο κατώτατος μισθός (καθαρά γύρω στα 614) θα αυξηθεί κι αυτός ανάλογα, και άλλα τέτοια.

 

Και μετά από όλα αυτά περιμένουμε οι ξενιτεμένοι νέοι μας να επιστρέψουν από την ξενιτιά στην πατρίδα…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button