Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – κασεροκροκέτες

Επιμέλεια: Θ. Δημητριαδης

Τι θα φάμε σήμερα – κασεροκροκέτες

Είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό, που γίνεται εύκολα και γρήγορα, κι αρέσει σε όλους. Με μπυρίτσα στη βεράντα το μόνο που χρειάζεται επιπλέον είναι η καλή παρέα. Γίνεται εύκολα, με υλικά που μπορούμε να έχουμε πάντοτε στο σπίτι και όταν συνοδεύεται με μια χωριάτικη σαλάτα, είναι ένα πλήρες γεύμα.\
ΥΛΙΚΑ  (θα δώσουν περίπου 35 κομμάτια)

  • 400 γραμ. κασέρι τριμμένο
    •  100 γραμ. γκούντα τριμμένη
    •  50 γραμ. λιόκαυτο Λήμνου τριμμένο
    •  2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
    •  3 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
•  μοσχοκάρυδο
•  ρίγανη
•  αλάτι – πιπέρι
•  ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο (ή ηλιέλαιο) μισό – μισό για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά, έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, σε μέγεθος καρυδιού, τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 1 ώρα για να σφίξουν.
Βάζουμε τα λάδια σε ένα τηγάνι να ζεσταθούν καλά, σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουνε, από όλες τις μεριές.
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια και τις σερβίρουμε ζεστές. 

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού μελιτζανάκι Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button