ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Άλλος ένας Γιατρός αποχωρεί από το Νοσοκομειο μας και το ΕΣΥ… Αντί να έρχονται, φεύγουν!

Είναι οριστικό και βάσιμο… Η ραδιοφωνική μας πληροφορία  (30/1/24),   με ακροάτρια στον  αέρα ότι ο Γιατρός γενικός παθολόγος  Κοντογιαννακόπουλος  Δημ.  θα αποχωρήσει  απ το ΕΣΥ και από τη διορισμένη θέση του  στο Νοσοκομείο Λήμνου,   είναι απολύτως ακριβής!

Τα 2, 3 χρόνια που βρίσκεται στο  Νοσοκομείο Λήμνου και στο Π.Ι.  Μουδρου ο κ.  Κοντογιαννακόπουλος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου,  που χρειάστηκε  τις υπηρεσίες του,  και η είδηση της αποχώρησης   του απο το ΕΣΥ δημιούργησε “αίσθηση” και αντιδράσεις…

Ο λόγος της παραίτησης του  είναι η ανεπάρκεια ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο,  που οι παρόντες  γιατροί “εντέλλονται”   να καλύψουν  ευκαιριακά  ελλείποντες γιατρούς άλλων  ειδικοτήτων και για  τον ίδιο τον κ. Κοντογιαννακόπουλο  που κλήθηκε να κατέβει από το Ιατρείο του Μουδρου για  να καλύψει  τη  θέση ελλείποντος  Χειρουργού… Γενικά αυτές οι συνεχείς μετακινήσεις “πακέτο” ήταν η αιτία για την απόφαση του. Αυτό καταλάβαμε  από τη σύντομη συνομιλία μαζί  του, ο οποίος μας ζήτησε να μην το κάνουμε “μέγα” θέμα…

Γνωρίζουμε τον Γιατρό Δημήτρη Κοντογιαννακόπουλο,   ως Λημνιό,  και τον  “αθόρυβο” χαρακτήρα του όμως η αποχώρηση του  απ΄το Νοσοκομείο  και το ΕΣΥ,  ενός ακομη Γιατρού,  είναι σοβαρό ζήτημα  και καθόλου ¨προσωπικό”  όταν αντί να ενισχύεται το ΕΣΥ,  δείχνει διαλυτικές τάσεις και η “ιδιωτικοποίηση” των πάντων είναι αυτό που εφαρμόζει η Κυβέρνηση,  παρά τις αντίθετες διακηρύξεις της.

Είναι φυσικά και το μισθολογικό, είναι και τα κίνητρα για τα ακριτικά Νοσοκομεία… Όλα αυτά συντελούν  σε αυτό που οδηγεί τους Γιατρούς να αποχωρούν  απ το ΕΣΥ και την Κυβέρνηση να εφαρμόζει τη νεοφιλελεύθερη πολίτικη  της.  Το Νοσοκομειο μας οδηγείται  σε ένα “Κέντρο Υγείας” με διακηρυγμένες  τις Λύσεις τω αεροδιακομιδών όταν οι ανάγκες το απαιτουν… Εκεί πάμε !

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button