Ανακοινώσεις

Η Συνάντηση στο Δημαρχείο- Δελτιο Τυπου

Μύρινα, 21 Φεβρουαρίου 2024

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Δημότη και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννα – Ελπίδα Διαματάρη, εκπροσωπούσα τη Δήμαρχο κ. Ελεονώρα Γεώργα, και ο Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης και Αναπτυξιακής Πολιτικής κ. Χρήστος Πυρομάγλου δέχθηκαν σήμερα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο, τα μέλη του συντονιστικού οργάνου των αγροτοκτηνοτρόφων της Λήμνου, οι οποίοι συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου.

Κατά τη συνάντηση, οι Αντιδήμαρχοι άκουσαν τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων, όπως αυτά διατυπώνονται επίσης σε ψήφισμα που παραδόθηκε στη Δημοτική Αρχή και συζήτησαν διεξοδικά μαζί τους.

Η κ. Διαματάρη, εκπροσωπούσα τη Δήμαρχο, που απουσιάζει λόγω προγραμματισμένης συνάντησης στο Υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε ότι είναι απολύτως κατανοητή η σημασία της ικανοποίησης των αιτημάτων των αγροτών. Τόνισε, επίσης, ότι για τη Δημοτική Αρχή είναι δύο οι πυλώνες ανάπτυξης του νησιού, ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας και ο τουρισμός, προσθέτοντας ότι, επειδή ακριβώς αναγνωρίζεται η πολύ μεγάλη συμβολή του τομέα στην τοπική ανάπτυξη, η Δήμαρχος όρισε εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Αγροτικής Ανάπτυξης έναν επαγγελματία του κλάδου, τον κ. Χαράλαμπο Σκαπέτη. Η Αντιδήμαρχος ενεχείρισε στη συνέχεια στα μέλη του συντονιστικού το υπόμνημα που επέδωσε η Δήμαρχος στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ.  Διονύσιο Σταμενίτη.

Επίσης, με αφορμή την ενημέρωση που παρείχαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι σχετικά με τις αντικειμενικές δυσκολίες στην έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων, λόγω ανεπαρκούς υποδομής και εκπαίδευσης, η Αντιδήμαρχος δεσμεύθηκε ότι ο Δήμος Λήμνου είναι διατεθειμένος να παρέχει κάθε δυνατή διευκόλυνση στον τομέα της επιμόρφωσής τους σε χώρους ιδιοκτησίας του και πρόσθεσε ότι θα υπάρχει συνεχής επαφή με τον κλάδο, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση και με τη Δήμαρχο. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για λειτουργία γραφείου πρωτογενούς τομέα στο Δημοτικό Κατάστημα Κοντιά.

Ο κ. Πυρομάγλου αναφέρθηκε από την πλευρά του, μεταξύ άλλων, στα ζητήματα που έθεσαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι σχετικά με την αγροτική οδοποιία, διαβεβαιώνοντας ότι εξετάζονται και πιο μόνιμες λύσεις, όπως τα νέα προγράμματα του αγροτικού ΕΣΠΑ, τα οποία αναμένεται να επιτρέψουν ταχύτερες διαδικασίες για την υποβολή μελετών. Αντίστοιχες λύσεις εξετάζονται και για τον τομέα του εμπλουτισμού των υδατικών πόρων.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button