ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Λημνος: Σαν Έκτακτη Ειδηση : Με τον κ. Πέτσα συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Λημνου. Με ποια αιτήματα, τι συζήτησαν

Μύρινα, 10 Οκτωβρίου 2022
Δελτίο Τύπου
Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης είχε σήμερα, Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, στο γραφείο του κ. Αθανασίου στη Βουλή, όπου συζητήθηκαν μία σειρά από σημαντικά θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν στον Δήμο Λήμνου, με έμφαση στις χρηματοδοτήσεις σημαντικών έργων για το νησί της Λήμνου.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Πέτσα τη χρηματοδότηση των έργων που αφορούν στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών από θεομηνίες, για τα οποία έχουν υποβληθεί τα σχετικά τεχνικά δελτία. Ειδικότερα, πρόκειται για τα έργα:
– Αποκατάσταση ζημιών αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Μύρινας και παραλιακού μετώπου Αγ. Ιωάννη Κάσπακα
– Αποκατάσταση υποδομών παλαιού λιμένα Μύρινας
– Αποκατάσταση τοιχίου και υποδομών παραλιακού μετώπου στον Ρωμαίικο Γιαλό της Κοινότητας Μύρινας του Δήμου Λήμνου.
Επίσης, ο κ. Μαρινάκης αιτήθηκε την καταβολή των υπόλοιπων χρηματοδοτήσεων που προβλέπονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και αφορούν στη «Μελέτη Έργων Ύδρευσης Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων Δημοτικής Ενότητας Μούδρου Λήμνου», ύψους 620.000 ευρώ, το «Σύστημα Μεταφοράς Λυμάτων του Οικισμού Αγίου Δημητρίου στην ΕΕΛ Νέας Κούταλης», προϋπολογισμού 1,27 εκατ. ευρώ, την «Αναστήλωση-Αξιοποίηση του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ρωμανού και διαμόρφωση του αύλειου χώρου», προϋπολογισμού 2,356 εκατ. ευρώ, την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης Δήμου Λήμνου», προϋπολογισμού 1,24 εκατ. ευρώ, καθώς και το έργο «Γωνιές ανακύκλωσης και εξοπλισμός διακριτής συλλογής» προϋπολογισμού 682.000 ευρώ.
Τέλος, ο Δήμαρχος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών συζήτησαν για το υψηλό ενεργειακό κόστος που έχει επιβαρύνει σημαντικά και τον Δήμο Λήμνου και για τις χρηματοδοτήσεις που έχουν ήδη εγκριθεί αλλά και για όσες θα ακολουθήσουν προκειμένου να καλυφθεί μέρος του κόστους αυτού, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε και σε ευρύτερα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης αρμοδιότητας του κ. Πέτσα.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button