Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – σπετζοφάϊ

Τι θα φάμε σήμερα – σπετζοφάϊ

 

Εύκολο στην παρασκευή του – δεν παίρνει περισσότερο από 20-30 λεπτά και τα υλικά του τα βρίσκουμε πανεύκολα όλο το χρόνο.

Είναι παραδοσιακό αρκετά πικάντικο της Ιταλικής και της Ελληνικής κουζίνας. Στην Ελλάδα είναι γνωστό το σπετζοφάι Πηλίου και το σπετζοφάι με φασόλια γίγαντες.

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο, περίπου 750 γρ.

6-8 μικρές πιπεριές

3 ντομάτες φρέσκιες ώριμες τριμμένες ή μια κονσέρβα κονκασέ

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2-3 δαφνόφυλλα

Πιπέρι, πάπρικα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά ρολά.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά και το τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές.

Το βγάζουμε χωριστά σε ένα πιάτο και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τις πιπεριές. Μόλις τηγανιστούν ξαναρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα και προσθέτουμε τη ντομάτα και 2-3 δαφνόφυλλα, το πιπέρι και την πάπρικα.

Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Συνοδεύεται με φέτα καλαθάκι Λήμνου και ένα ποτηράκι κόκκινο μπρούσικο κρασάκι.

Τελικά, η φέτα καλαθάκι Λήμνου πάει με όλα τα φαγητά! Από πρωϊνό μέχρι γεύμα και βραδινό. Επίσης και ως ορεκτικό και μεζές τσίπουρου.

Γι΄ αυτό, καλό είναι να έχουμε πάντα στο ψυγείο φέτα καλαθάκι και μελίχλωρο (σκληρό τυρί Λήμνου). Διατηρούνται για πολύ καιρό και μας εξυπηρετούν σε πολλές περιπτώσεις.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button