ΑπόψειςΕπιλεγμέναΛήμνος

Είδηση στην ErtNews για την απώλεια του Ν. Κοτσιναδέλλη. Αναφορές και στο Διαδίκτυο (video)

Ο Πατριάρχης της Λημνιακής Λύρας Νάσος Κοτσιναδέλλης, που κράτησε ζωντανή τη μουσική παράδοση της Λήμνου για πολλές δεκαετίες, έφυγε σε ηλικία 93 ετών και η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 18:00 στα Τσιμάνδρια της Λήμνου.

 

Ξεκίνησε να ασχολείται με τη λύρα από τη νεαρή του ηλικία. Μετά τη γνωριμία του με μέλη του Λυκείου Ελληνίδων και τη δημιουργία του πολιτιστικού συλλόγου των ‘Κεχαγιάδων’ στο χωριό Τσιμάνδρια, στον οποίο ήταν πρόεδρος, ο Θανάσης Κοτσιναδέλλης αναδείχτηκε σε κομβικό εκπρόσωπο της μουσικής παράδοσης της Λήμνου.

 

Παράλληλη δραστηριότητα για τον ίδιο αποτελούσε η διδασκαλία λύρας σε νέους της Λήμνου. Εκτός από τη λύρα, ο Αθανάσιος Κοτσιναδέλλης δίδαξε και παραδοσιακούς χορούς σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πηγή: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio/limnos-efyge-apo-ti-zoi-o-thrylikos-lyraris-thanasis-kotsinadellis/

Αντιο στον πρωτολυραρη του νησιου μας, στη φωνη του Κεχαγιαδικου-Αστιβιες και αθυμαρελια ,βαθια υποκλιση στον Νασο Κοτσιναδελλη.
Να δημιουργήσει ετήσια υποτροφία με την επωνυμία «Νάσος Κοτσιναδέλλης» για έναν ανήλικο μαθητή για μουσική σπουδή στη λημνιά λύρα με σκοπό την απόκτηση πτυχίου από το κράτος, αποφάσισε ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Λήμνου, μετά το άκουσμα της δυσάρεστης είδησης του θανάτου του Λημνιού μουσικού.
Vale – NASOS KOTSINADELLIS
A living legend is now a legend for all time.
We say goodbye to a cultural icon and one of the great Musicians of Lemnos in our time and perhaps of all time !
Καλό ταξίδι και καλό παράδεισο Άρχοντα !
Θεός σχωρεστον και ελαφρή να είναι το χώμα που θα τον σκεπάσει
Συλλυπητήρια από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου: Καλό ταξίδι αγαπημένε Νάσο!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button