Λήμνος

ΣΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ Η ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ- ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ !

ΣΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ Η ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ- ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ !

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η Χριστιάνα Καλογήρου σε έργα της

Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Λήμνο

 Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου βρίσκεται στη Λήμνο, όπου θα παραμείνει μέχρι και το Σάββατο 19 Ιανουαρίου.

 Σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης συνοδευόμενη από τον Έπαρχο κ. Βαγγέλη Γιαρμαδούρο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής Κώστα Αδαμίδη και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Λήμνου επισκέφθηκε το έργο «Αποκατάστασης βλαβών και συντήρησης φράγματος Κοντιά Λήμνου», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωσή τους.

 Ακολούθησε επίσκεψη στη λιμνοδεξαμενή Θάνους, η οποία έχει υποστεί εδώ και χρόνια ζημιές που την έχουν καταστήσει μη λειτουργική. Η μελέτη «Συντήρησης- επισκευής ταμιευτήρα Θάνους Λήμνου και δικτύου άρδευσης» χρηματοδοτείται με το ποσό των 60.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Σκοπός είναι ο εντοπισμός των προβλημάτων, ώστε να επισκευαστούν και να καταστεί λειτουργικό το έργο, καθόσον είναι ζωτικής σημασίας για  τους αγρότες της περιοχής.

 

Ως γνωστό, μόλις πέρυσι η αρμοδιότητα της διαχείρισης των φραγμάτων και των λιμνοδεξαμενών δόθηκε στις Περιφέρειες. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου άμεσα ανέλαβε τις ανωτέρω πρωτοβουλίες, ώστε χρόνια προβλήματα να αντιμετωπιστούν και να αποκατασταθεί η άρδευση.

 Η Περιφερειάρχης επιτόπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Θάνους Γιάννη Βελισαρίου και κατοίκους της περιοχής και ενημερώθηκε για γενικότερα ζητήματα που τους απασχολούν.

 Στη συνέχεια η κα. Καλογήρου επισκέφθηκε το χωριό του Θάνους, όπου συναντήθηκε επίσης με κατοίκους, τους οποίους ενημέρωσε για την πορεία του έργου της οδικής παράκαμψης του Θάνους. Συγκεκριμένα, είπε ότι τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 στάλθηκε στη Διαχειριστική Αρχή για προέγκριση η δημοπράτηση του έργου, η οποία σήμερα υπογράφηκε από την ίδια. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η δημοπράτηση προβλέπεται να γίνει εντός του Μαρτίου του 2019.

 Ακολούθησε επίσκεψη στο νοσοκομείο της Λήμνου στη Μύρινα. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με στελέχη του νοσοκομείου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπου μεταξύ άλλων έγινε και ενημέρωση  για την πορεία της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Γενικού Νοσοκομείου- Κέντρου Υγείας Λήμνου, για το ψυχιατρικό τμήμα ενηλίκων στο νοσοκομείο. Το έργο έχει ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο με προϋπολογισμό 1.472.415 ευρώ.

 Η προγραμματική σύμβαση περιλαμβάνει την πλήρη αρχιτεκτονική- στατική μελέτη και όλες τις μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καθώς και την κατασκευή, την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού (ξενοδοχειακού, μηχανολογικού, εξοπλισμού γραφείου).

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button