ΕπιλεγμέναΛήμνος

Μια “τροπική” καταιγίδα ξεσπασε στη Λημνο. Εγκλωβίστηκαν οι εκκλησιαζόμενοι στη Σπηλιά της Παναγιάς Κακαβιώτισας.

Μια τροπική καταιγίδα ξέσπασε σήμερα (18/4/23)  από τα πρωί μέχρι το μεσημέρι στη Λήμνο. Τη χαρακτηρίζουμε “τροπικη”  για τη μεγάλη συχνότητα των κεραυνών  κυρίως στη Μύρινα και πέριξ αυτής.

Φαίνεται ότι κάποια απο  τα αλεξικέραυνα που έχουν  τοποθετηθεί  σε κάποια ψηλώματα της Μύρινας  δούλεψαν καλά και δεν είχαμε ζημιές . Ως προς την ποσότητα της  βροχής  ήταν  μέτρια και έφτασε σε όλη τη Λήμνο με ευεργετικές συνέπειες για τις καλλιέργειες και τη κτηνοτροφία.  “Θησαυρός”  μας είπε ένας  Κεχαγιάς απο τον Κοντια.  Σε κάποια σημεία  για λίγο ήταν και με τη μορφή μικρού χαλαζιού.

Εκει που υπήρχε ένα σοβαρό ζήτημα, έως και αγωνία,  για εμάς που δεν είμασταν εκει,  ηταν  στην Παναγιά την Κακαβιωτισα,  οταν το μπουρίνι ξέσπασε ακριβώς την ώρα της Λειτουργίας. Καθώς τα αυτοκίνητα φθάνουν  σε μια  απόσταση  2, 3  χιλ. απο το σημείο της εκκλησίας ήταν αδύνατη  να μετακίνηση σε αυτά και  όλοι οι εκκλησιαζόμενοι   “στριμώχθηκαν”  μέσα στη σπηλιά που σκεπάζει το χωρίς σκέπα εκκλησάκι και έμειναν  εκεί,  όπως μας είπαν,  παρόντα άτομα,  πάνω απο μια ώρα προστατευμένοι απο τη Βροχή, αλλά με τον φόβο των Κεραυνών.

Στο σημείο αυτό  δεν είχαν σήμα τα κινητά και έτσι η αγωνία για εμάς (ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ) που κάναμε εκπομπή καθως δεν είχαμε πληροφόρηση  από το σημείο ήταν  μεγάλη. Ανάμεσα στους  εγκλωβισμένους στη σπηλιά ήταν και ο Μητροπολίτης.

Η Καταιγίδα που ξέσπασε με υψηλή συχνότητα σε βροντές και αστραπες,  κυριως απο τις 09.30 εως  11.00  προχώρησε  βορειοανατολικά   με  βροχή και κάπου  χαλάζι. Μια άλλη συνέπεια ήταν η επ ολιγον  διακοπή των Ραδιοφωνικών Σταθμων απο την εκπομπή  στο Άγιο Αθανάσιο.

Η καταιγίδα αυτή που ειχε στοιχεία επικινδυνότητας ξέφυγε από τα “σαΐνια” της Πολιτικής Προστασίας  και κανένα  μήνυμα δεν ήρθε απο το 122 ενώ  στο παρελθόν όταν έχουμε τέτοιο  μήνυμα  είναι συνήθως  άστοχο…

Ο Καιρος των επόμενων ημερών είναι  με 2,3 μποφόρ  άνεμο και έχει  κάποιες μικρές βροχές.  Το ΜΕΤΕΟ όμως  δείχνει  και για αύριο,  19/5,  το μεσημέρι και πάλι καταιγίδα !

Η Φωτογραφία είναι απο το ραντάρ του site Windy με τις κεραυνούς να φαίνονται “σε ζωντανή” μετάδοση  και τη μισή Λημνο υπο βροχη !

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button