Περιοδικό

Ρεκόρ υποψηφίων κομμάτων στις εκλογές

Ρεκόρ υποψηφίων κομμάτων στις εκλογές

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Το Σάββατο 29 Απριλίου λήγει η προθεσμία υποβολής στον Άρειο Πάγο των φακέλων νομιμοποίησης των κομμάτων για τις εκλογές. Ήδη υποβλήθηκαν πάνω από 50, που δείχνει ότι πάμε για νέο ρεκόρ, ίσως και παγκόσμιο.

Αυτό σημαίνει ότι, όταν μπεις στην αίθουσα ψηφοφορίας, θα σού δώσουν στο χέρι ένα τεράστιο και βαρύ πακέτο με ψηφοδέλτια, όταν μπεις στο παραβάν για να διαλέξεις τι θα ψηφίσεις. Εννοείται ότι εάν έχεις ήδη έτοιμο από πριν το δικό σου ψηφοδέλτιο, το «δαγκωτό» όπως λένε, όλα τα άλλα τα πετάς στο σάκο με τα άχρηστα. Εντύπωση προκαλούν οι μεγαλόπνοοι τίτλοι των “μικρών” κομμάτων και πόσο πολλοί είναι οι ανεξάρτητοι.

 

Κάθε φορά που έχουμε εκλογές μπαίνω στον πειρασμό να κατέβω υποψήφιος. Γιατί όχι; Οι άλλοι πιο έξυπνοι και πιο όμορφοι είναι;

Ως τίτλο του κόμματος μου σκέφτηκα να δώσω κάτι πολύ φιλόδοξο και πρωτότυπο, για να με ψηφίσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι, οι αναποφάσιστοι  και οι φίλαθλοι ποδοσφαιρόφιλοι:

“ΠΑΜΕ, ΓΕΡΑ, ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ”!

 

Ρώτησα και τους φίλους μου, να μου δώσουν την γνώμη τους, αλλά οι περισσότεροι μου είπαν όχι, και έχουν τα εξής επιχειρήματα”

 «Πού πας, ρε συ, ξυπόλυτος στ’ αγκάθια; Τον μπελά σου θέλεις να βρεις;

Πρώτα – πρώτα θα κάνεις ένα σωρό έξοδα, διαφημιστικά, κάρτες, πληρωμένες δημοσιεύσεις στις εφημερίδες. Χώρια τα κεράσματα, οι καφέδες και οι δωρεές σε συλλόγους και εκκλησίες. Πού θα τα βρεις όλα αυτά τα λεφτά; Και καλά εάν εκλεγείς, εάν δεν εκλεγείς τι θα γίνει;

Θα χαμογελάς συνέχεια και θα κάνεις αμέτρητες χειραψίες. Θα χαιρετάς γνωστούς και αγνώστους στο δρόμο και θα υπόσχεσαι σε όλους λαγούς με πετραχήλια.

Θα τρέχεις συνέχεια σαν τον Βέγγο εκεί όπου έχει μνημόσυνα, κηδείες, γάμους, βαφτίσεις, βασιλόπιτες και χοροεσπερίδες συλλόγων, σε ομιλίες, στα ΚΑΠΗ, στα καφενεία κλπ.

Επίσης εκεί όπου έχει καμιά φυσική καταστροφή, χαλάζι, αέρας, βροχή, όταν βουλώνουν τα φρεάτια, όταν υπερχειλίζει ο Πέλεκας και η Παραλία, στις διαμαρτυρίες των αγροτών, στις απεργίες, στα διόδια κλπ. για να δει ο κόσμος ότι ενδιαφέρεσαι για τα προβλήματα του. Και θα βγαίνεις συνέχεια φωτογραφίες για να τις βάζουν οι εφημερίδες.

Θα πρέπει να πηγαίνεις τακτικά σε μοναστήρια και εκκλησίες, σε όρθρους, παρακλήσεις, εσπερινούς, αγρυπνίες, και να κάνεις μεγάλους σταυρούς. Οπωσδήποτε πρέπει να πας στο Άγιο Όρος.

Για να σε ψηφίσουν οι φιλόζωοι και οι αναποφάσιστοι, θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον τέσσερις γάτες κι ένα σκυλί.

Πρόσεχε πολύ τις ποδοσφαιρικές συζητήσεις γιατί υπάρχει μεγάλος φανατισμός. Μην τυχόν πεις ότι είσαι γαύρος οπαδός του Ολυμπιακού, ούτε κάποιας άλλης ομάδας, θα χάσεις τους μισούς ψηφοφόρους. Εάν επιμένουν τι ομάδα υποστηρίζεις, θα λες είμαι οπαδός της εθνικής Ελλάδος.

Και αν, μετά από όλα αυτά, αντέξεις και εκλεγείς, να ξέρεις ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποκτήσεις φανατικούς αντιπάλους και εχθρούς. Θα σου κάνουν συνέχεια οξεία κριτική και θα εξαπολύουν δριμεία επίθεση. Όλοι θα σου ζητάνε ρουσφέτια, μπορεί και δανεικά και αγύριστα. Το καλοκαίρι με τον καύσωνα όλοι θα φοράνε ελαφριά και δροσερά κοντομάνικα ρούχα ενώ εσύ θα ιδρώνεις Θα πρέπει να ξεχάσεις τα τζην και τα άνετα πρόχειρα ρούχα, θα φοράς συνέχεια κοστούμι και γραβάτα.Δεν θα μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια, ούτε τη μέρα να πηγαίνεις όποτε θέλεις για το ψάρεμα που σου αρέσει!”.

 

 Τελικά, με έπεισαν. Νομίζω ότι έχουν πολύ δίκιο. Δεν θα κατέβω υποψήφιος.

Οπότε, είπα στον εαυτό μου, κάτσε στ’ αυγά σου, ρε Θόδωρε, κι άσε τα μεγαλεία.

Προτιμώ να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια και να πηγαίνω για ψάρεμα όποτε γουστάρω. Εκεί στη φύση, στην ηρεμία, το οξυγόνο και το ιώδιο, παρέα με τους γλάρους. Και αντί να ψαρεύω ψήφους, να ψαρεύω καμιά τσιπούρα.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button