Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Πήλινο της γιαγιάς

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Πήλινο της γιαγιάς

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

Χυμό ντομάτας ή κονκασέ

200 γρ. φέτες παστουρμά

1 χοντρή φέτα κασέρι

2 πράσινες πιπεριές

Ζαμπόν ή μπέικον ή σαλάμι

Ρίγανη

3-4 αυγά

Φέτα καλαθάκι Λήμνου

 

Σε γάστρα ή σε 3-4 μικρά πήλινα δοχεία (συνήθως από γιαούρτι του μισού κιλού) βάζουμε λίγο (μισό δάχτυλο) χυμό ντομάτας (ή κονκασέ), γύρω-γύρω φέτες παστουρμά και στη μέση κασέρι.

Δεύτερη στρώση γύρω τυρί φέτα Λήμνου.

Τρίτη στρώση γύρω-γύρω κομμένη πράσινη πιπεριά.

Τέταρτη στρώση γύρω-γύρω ζαμπόν ή μπέικον ή σαλάμι.

Πασπαλίζουμε ελαφρά με ρίγανη και βάζουμε τα πήλινα σε μέτριο φούρνο μέχρι να πιούν σχεδόν το ζουμί τους.

Έχουμε βάλει τα υλικά σε στρώσεις γύρω-γύρω και έχουμε αφήσει μια λακουβίτσα στη μέση. Εκεί βάζουμε το περιεχόμενο από  ένα ωμό αβγό με προσοχή να μη διαλυθεί ο κρόκος, και ξανά στο φούρνο μέχρι να ψηθεί και το αβγό.

Συνοδεύεται με κόκκινο μπρούσκο κρασί Λήμνου.

Για επιδόρπιο χαλβάς Αχιλλαδέλη Λήμνου με μπόλικη κανέλα.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button