Ανακοινώσεις

Το Γυμνάσιο Μουδρου για τη “Μέρα πολυγλωσσίας” – Ενημέρωση για το Επάγγελμα του Διερμηνέα!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ» ΔΡΑΣΗ 22 -09-2023-ΗΜΕΡΑ   ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

                                                                              Δελτίο τύπου

Με αφορμή την Ημέρα Πολυγλωσσίας (Multilingualism Day 2023) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  άνοιξε διαδικτυακά τις  πόρτες του στο ευρύτερο κοινό το διήμερο 22 και 23 Σεπτεμβρίου. Το Γυμνάσιο Μούδρου “Αργύριος Μοσχίδης” συμμετέχει ενεργά στις δράσεις για τον Εορτασμό της Ημέρας της Πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Γαλλικής Γλώσσας  Τσάκου Ευαγγελίας και με τη σύμπραξη της καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας, Μέρμηγκα Χρυσούλας,   μαθητές και μαθήτριες  από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου πραγματοποίησαν διαδικτυακή σύνδεση στο χώρο του σχολείου με δύο  έμπειρους διερμηνείς – υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου –  και ενημερώθηκαν για το επάγγελμα του διερμηνέα, τις απαιτήσεις του, αλλά και τις χαρές που επιφυλάσσει. Τα παιδιά έμαθαν επίσης για τις επίσημες γλώσσες  και τους 552 συνδυασμούς τους, άκουσαν όρους όπως  freelance διερμηνείς, ταυτόχρονη και διαδοχική μετάφραση και ξεναγήθηκαν στην ελληνική καμπίνα διερμηνείας.

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button