Λήμνος

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Τάνια Μερίκα

Ξεχώρισαν ! Με αυτόν τον Τίτλο θα κάνουμε μια καθημερινή  αναφορά σε πρόσωπα που ξεχώρισαν κατά το έτος που μας αφήνει, το “φοβερό” 2020.     Δεν θα είναι μια  αποτίμηση   του συνολικού έργου κάποιων  προσώπων  αλλά  εκείνων που  “ξεχώρισαν”  για κάτι πολύ συγκεκριμένο και σημαντικό  το 2020.    Για αυτή την περίπτωση δεχόμαστε και τις δικές σας προτάσεις.  Η αναφορά των  προσώπων γίνεται με τυχαία σειρά… 

Η Τάνια Μερίκα,  είναι μια ειδική περίπτωση προσώπου που ξεχώρισε.  Η  Παρουσία της στη Λήμνο σηματοδοτεί την εκπληκτική πορεία μας,   με τον ΗΦΑΙΣΤΟ,   στο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Α1 κατηγορίας.  Έτσι  γνωρίσαμε την Τάνια, σε μέρες δόξας για τη Λήμνο,  και την ξεχωρίσαμε!

  Η Νίτσα Δώρα, γνωστή από παλιά της Τάνιας,  δίνει όλα τα στοιχεία ενός προσώπου που μας  αγάπησε και αγαπήσαμε.  

Της Νίτσας Δώρα

…ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!!!….

Στο πρώτο άκουσμα της είδησης, ο νους μας πλημμύρησε με χιλιάδες ερωτήματα. Η λογική, δεν ταίριαζε με αυτό που από ψίθυρος, έγινε η καθημερινή μας κουβέντα, η καθημερινή μας συζήτηση.

Περνώντας ο καιρός , νοιώσαμε ότι πράγματι κάτι σπουδαίο γίνεται στο νησί μας.

Περνώντας ο καιρός είδαμε  στην πράξη, το νησί μας να πρωτοστατεί στο πρωτάθλημα της Α1 Basket League, σε αυτό δηλαδή, που μέχρι χθες βλέπαμε μόνο στην τηλεόραση.

Μέσα σε αυτή τη δίνη λοιπόν της αθλητικής μας ζωής και των μπασκετικών αναταράξεων, είχαμε τη χαρά και την τιμή να συναντηθούμε με τους θρύλους του Ελληνικού μπάσκετ ,να συνομιλήσουμε με τους ανθρώπους του, να αφουγκραστούμε τα καρδιοχτύπια και τις ανησυχίες τους, να ανιχνεύσουμε την μπασκετική τους ζωή και να πάρουμε γνώσεις από τις γνώσεις τους.

Ένα ενδιαφέρον «χαίρω πολύ» ήταν και αυτό που είπαμε με την κ. Τάνια Μερίκα Πρόεδρο και τον κ. Τάσο Αναστασόπουλο Γεν. Γραμματέα, του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής.

Τόσο η κ. Τάνια Μερίκα όσο και ο κ. Τάσος Αναστασόπουλος, ήταν δίπλα στον ΗΦΑΙΣΤΟ ΛΗΜΝΟΥ από το ξεκίνημα της δύσκολης προσπάθειάς του, στο ταξίδι της Α1 Basket League.

Με την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, εκπαίδευσαν τα παιδιά της Λήμνου στα καθήκοντα των κριτών του αγώνα και ήταν δίπλα τους, φύλακες άγγελοι, σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της ομάδος μας.

Πήραν τα παιδιά μας, που δεν γνώριζαν ούτε τα βασικά για το άθλημα, που δεν είχαν ποτέ συμμετοχή σε αγώνες μπάσκετ, -δεδομένου ότι μέχρι τότε το νησί μας δεν είχε ομάδα μπάσκετ σε καμμία κατηγορία- και τους έκαναν κριτές με συμμετοχή στην Α1(ΕΣΑΚΕ).

Από ότι γνωρίζουμε , αυτό το πολύ δύσκολο και τολμηρό εγχείρημα, έγινε για πρώτη φορά και αυτό , για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ΗΦΑΙΣΤΟΥ Λήμνου, ο  Πρόεδρος του οποίου ήθελε , οι κριτές του αγώνα της ομάδας του, να είναι από τη Λήμνο.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι στο Σύνδεσμο Κριτών της Αττικής- το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο  Σύνδεσμο στην Ελλάδα- ,οι κριτές που συμμετέχουν στην κατηγορία αυτή, είναι κριτές με 10χρονη παρουσία στο χώρο και πάνω απο 15.000 αγώνες το χρόνο στο τοπικό πρωτάθλημα και στις  εθνικές κατηγορίες βεβαίως.

Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν από τους καλύτερους στο χώρο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εξαιρετική βραδιά αποφοίτησης, στον Πολυχώρο  “Αποθήκη”, – παρουσία παραγόντων του Ηφαίστου και της τοπικής κοινωνίας-, είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την- κατά πολλούς- σιδηρά Κυρία, που όμως για αυτούς, ήταν πάντα η δική τους ασφάλεια στο τραπέζι της Γραμματείας.

Στην Τάνια Μερίκα λοιπόν και στους κριτές της Αττικής θέλω να αφιερώσω ένα μεγάλο μέρος των μπασκετικών μας αναμνήσεων.

Αναμνήσεις, από ένα ταξίδι που ξεκίνησε …. και κάπου εκεί στ’ ανοιχτά χάσαμε το στίγμα του…. Όμως, πιστεύουμε, πως αργά ή γρήγορα θα το βρούμε πάλι και θα συνεχίσουμε!

Αλλωστε οι Ακαδημίες του Ηφαίστου αποτελούν εγγύηση για την συνέχεια αυτού του πολύ μεγάλου εγχειρήματος.

Με την ευχή και την ελπίδα λοιπόν, όλα να ξαναγίνουν όπως τότε, τότε που το “Ν. Σαμαράς” ήταν ασφυκτικά γεμάτο, τότε που άρχισαν όλα, τότε που η ομάδα μας πρωτοστατούσε στο πρωτάθλημα της Α1 (ΕΣΑΚΕ) , τότε που δώσαμε τα χέρια και είπαμε: “Καλώς ήρθες στο νησί μας, κυρία Τάνια Μερίκα”.

Αγαπημένοι φίλοι , εσείς που μας αγαπήσατε και σας αγαπήσαμε, εσείς που μας πιστέψατε και μας εμπιστευτήκατε , που μας φροντίσατε και είσαστε δίπλα μας , για δυο χρόνια αφιλοκερδώς, εσείς, που μαζί με 80 κριτές του Συνδέσμου σας, επισκεφτήκατε τουριστικά το νησί μας για να γνωρίσετε την ιστορία και τις ομορφιές του.

Θέλουμε να ξέρετε ότι δεν έχουμε ξεχάσει τίποτα από αυτά τα χρόνια. Θυμόμαστε την αγωνία σας σε κάθε αγώνα που συμμετείχαν οι μαθητές σας. Θυμόμαστε την παρουσία σας στο γήπεδο πίσω από το τραπέζι της Γραμματείας, έτοιμοι να παρέμβετε όπου χρειαστεί. Θυμόμαστε την διδασκαλία σας στις κερκίδες του “Ν. Σαμαράς”. Θυμόμαστε τις ατέλειωτες ώρες εκμάθησης. Θυμόμαστε Τάνια το δάκρυ σου, εκεί, μέσα στο γήπεδο, μετά το τέλος του πρώτου αγώνα, που συμμετείχαν τα δικά μας παιδιά, στην πρώτη τους εμφάνιση, στην πρώτη τους επιτυχία.

Δεν θα ξεχάσουμε επίσης, πόσο είχες εντυπωσιαστεί, από το ήθος της κερκίδας, όπως χαρακτηριστικά έλεγες.

Σας ευχαριστούμε για την προσφορά και την αγάπη σας, θα θέλαμε πολύ να σας δούμε στο νησί μας ξανά, σας περιμένουμε !!

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button