Απόψεις

Έχει και η Λήμνος

Έχει και η Λήμνος

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Σύμφωνα με ψηφοφορία των αναγνωστών του περιοδικού Condé Nast Traveller, της έγκυρης ταξιδιωτικής βίβλου εδώ και χρόνια, έξι πολυτελή ελληνικά ξενοδοχεία-θέρετρα περιλαμβάνονται στη λίστα με τα 30 καλύτερα resorts της Ευρώπης.
Η Ελλάδα προηγείται ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ενώ ακολουθούν με 5 η Γαλλία όπως και η Ιταλία, με 4 η Ιρλανδία, με 3 η Πορτογαλία και επίσης 3 η Κύπρος, με 2 η Τουρκία και με 1 η Ισπανία.
Η λίστα «Τop 30 Resorts in Europe: Readers’ Choice Awards 2020» είναι η ετήσια κατάταξη που δημοσιεύει κάθε χρόνο το περιοδικό Traveller του οίκου Condé Nast.

Τα έξι ελληνικά resorts που διακρίθηκαν είναι το The Romanos, a Luxury Collection Resort που βρίσκεται στην 8η θέση στη σχετική λίστα, το «αδελφό» ξενοδοχείο The Westin Resort της Costa Navarino στη 12η θέση, στην 23η θέση ακολουθεί το ξενοδοχείο MarBella στην Κέρκυρα, στην 28η το Sani Resort στη Χαλκιδική, στην 29η θέση το Blue Palace, a Luxury Collection Resort & Spa στην Κρήτη και στην 30η το Santa Marina, a Luxury Collection Resort στη Μύκονο.

 

Αυτές και άλλες παρόμοιες ψηφοφορίες γίνονται ανάμεσα σε αναγνώστες περιοδικών και σε πελάτες ταξιδιωτικών γραφείων και οργανισμών. Είναι φυσιολογικό και επόμενο να διακρίνονται ξενοδοχεία και τουριστικοί προορισμοί, που προβάλλονται και διαφημίζονται εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή αυτά που έχουν το λεγόμενο brand name. Εκεί κατευθύνουν τους πολλούς τουρίστες. Γι’ αυτό και βλέπουμε να φιγουράρουν προορισμοί όπως η Μύκονος, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Χαλκιδική κ.ά.

 

Κάποτε και η Λήμνος ήταν ανάμεσα σ’ αυτούς τους προορισμούς με τα υπερπολυτελή bungalows ΑΚΤΗ ΜΥΡΙΝΑ (Ελβετικά), τότε που πρωθυπουργοί και διάσημοι από όλο τον κόσμο έκαναν τις διακοπές τους στο νησί μας.

Αλλά και σήμερα, η Λήμνος διαθέτει τρία ξενοδοχεία πολυτελείας, βραβευμένα κι αυτά, περισσότερο από τους τυχερούς που τα ανακάλυψαν και παραθέρισαν σ’ αυτά: LEMNOS VILLAGE, VAROS RSSORT και PORTO MYRINA PALLACE.

Μάλιστα έχουν και τα εξής συγκριτικά πλεονεκτήματα:

Η διάρκεια ταξιδιού της αεροπορικής μετάβασης στη Λήμνο είναι πολύ πιο σύντομη, για παράδειγμα από εκείνο στην Κρήτη ή τη Ρόδο.

Οι τοποθεσίες που βρίσκονται είναι πολύ πλεονεκτικές, δίπλα σε ελκυστικές αμμουδιές, σε αρχαιολογικούς τόπους, με μαγευτικά ηλιοβασιλέματα κ.ά.

Όσο για την κουζίνα τους, έχουν ίσως την πιο πλούσια, με μενού διεθνές και τοπικό, βραβευμένες με διεθνή χρυσά βραβεία ποικιλίας, πρωτοτυπίας και νοστιμιάς.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button