Ανακοινώσεις

Για τη γέφυρα του Αυλώνα, του Σπύρου Πλάντζου υποψήφιου βουλευτή νομού Λέσβου με το ΚΚΕ

ΔΗΛΩΣΗ

Του Σπύρου Πλάντζου υποψήφιου βουλευτή νομού Λέσβου με το ΚΚΕ

Για τη γέφυρα του Αυλώνα

 

Σε δήλωσή του για τη γέφυρα του Αυλώνα στον δρόμο Μύρινας – Κάσπακα, προχώρησε ο Σπύρος Πλάντζος, υποψήφιος βουλευτής νομού Λέσβου με το ΚΚΕ:

«Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, πέρα από τις διαχρονικές ευθύνες όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, έφερε στην επιφάνεια πλήθος επικίνδυνων για την ασφάλεια του λαού και της νεολαίας καταστάσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις δημόσιες υποδομές γενικότερα.

Και όλα αυτά γιατί η ασφάλεια του λαού μπαίνει στο ζύγι του κόστους-οφέλους για τα κέρδη των ομίλων των επιχειρήσεων.

Μια από τις περιπτώσεις που εγκυμονούν κίνδυνο ατυχήματος για το νησί μας είναι και η γέφυρα του Αυλώνα στον δρόμο Μύρινας – Κάσπακα που έχει χαρακτηριστεί ως επικίνδυνη για τη διέλευση βαρέων οχημάτων από τους μηχανικούς της Περιφέρειας.

Οι Περιφερειακές αρχές εδώ και πολλά χρόνια υπόσχονται τη δημιουργία παράλληλης παράκαμψης, ασφαλούς για τη διέλευση των βαρέων οχημάτων, χωρίς να έχει υλοποιηθεί αυτό το έργο μέχρι τώρα, με διάφορες δικαιολογίες.

Τους ρωτάμε: Τι θα πουν αν γίνει το «ατύχημα», με δεδομένο ότι καθημερινά δύο φορές περνάει από τη γέφυρα λεωφορείο με μαθητές και όχι μόνο; Θα κρύβονται και θα ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο ή σε κάποιο υπάλληλο, όπως γίνεται με το έγκλημα των Τεμπών;

Ξεκάθαρα πια μπαίνει το ερώτημα: Ή τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας.

Καλούμε όλους τους κατοίκους, τους γονείς, τους νέους του Κάσπακα, της Μύρινας, της Λήμνου να διεκδικήσουμε άμεσα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής.

Το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημα της Κοινότητας Κάσπακα για άμεση υλοποίηση του έργου της δημιουργίας παράλληλης παράκαμψης στη γέφυρα του Αυλώνα.

 Γιατί οι ζωές μας έχουν πραγματική αξία. Δεν κοστολογούνται!

Τώρα ισχυρό ΚΚΕ για να νικήσει η ζωή!»

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button