Απόψεις

Η Καμπανα αυτη εχει τη δική της ιστορία !

Ο Βραχος που υψωνεται πισω απο το Δημαρχείο της Μυρινας και συνορεύει από την βόρεια μεριά  με την Αγορά,  ονομάζεται Καμπάνα.

Καμπάνα γιατι; απορούσα !

Κάποιος μου είπε ότι στον πόλεμο του ΄40 είχαν μεταφέρει εκεί μια καμπάνα  για να σημαίνει  το συναγερμό σε περίπτωση Γερμανικής αεροπορικής επίθεσης.

Αξιόπιστη πληροφορία με λογική ερμηνεία για την ονομασία του Βράχου : Καμπάνα.

Ολα τα παραπάνω  επιβεβαιώνονται  με τη Φωτογραφία που παραθέτω και τη βρήκα στο διαδίκτυο. Δεν ξέρω ποιος την ανάρτησε,  ίσως ο Μάρκος Ψαράκης.

Αυτή η Καμπανα  έδωσε απο τοτε  το όνομα στο βράχο, όμως έμαθα ότι την  Καμπάνα αυτή την μετέφεραν απο την Τένεδο οι κάτοικοι της όταν αναγκάστηκαν,  υπο  την πίεση των Τουρκικών Αρχών,  να   εγκαταλείψουν το νησί τους.

Η  Καμπανα παρέμεινε  στην  Αυλή της Αγίας  Τριάδας. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Βράχο και τελικά κατέληξε στη  Χαλκιδική,  κατόπιν αιτήματος των κατοίκων ενός προσφυγικού χωριού, που ήταν όλοι απο την Τένεδο.   Από την  Τένεδο όμως έχουμε και εδώ Πρόσφυγες…  !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button