Λήμνος

Λήμνος : Που ειναι η Πούντα ;

Ας κάνουμε λίγη τοπική Γεωγραφία γιατι διαπιστώσαμε,  απο το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο ομώνυμο Νησάκι,  το οποίο αναρτήσαμε πριν λίγες μέρες , ότι    λίγοι  το  γνώριζαν καθώς και την Τοποθεσία.  Που βρίσκεται; ρωτούσαν.

Στη εικόνα  βλέπουμε το σημείο με την καρφίτσα όπου βρίσκεται το Νησάκι  με το εξωκλήσι.

Είναι στον Κόλπο του Μουδρου και  η χαρακτηριστική εσοχή της στεριάς στη θάλασσα  ξεκινά από το Πεδινό και είναι απέναντι στη Ν. Κούταλη.  Είναι η Πούντα!

Εκεί είχαν εγκατασταθεί για την Εκστρατεία της Καλλίπολης τα συμμαχικά στρατεύματα.  Στην άκρη της μικρής αυτής χερσονήσου βρίσκεται , αν την έχετε δει  σε αναρτήσεις  , η Πυραμίδα, η ποια κατασκευάστηκε τότε για  λόγους ναυσιπλοΐας . Εκεί βρίσκεται και το Ρωσικό Νεκροταφείο, απομεινάρι της διέλευσης από τη Λήμνο των ηττημένων,   από τη Ρωσική Επανάσταση,  Τσαρικών δυνάμεων…

Είναι  η Πούντα ένα ς ιστορικός  τόπος παγκοσμίων γεγονότων ,  που μένει άγνωστος ακόμη και σε μας τους κατοίκους της Λήμνου.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button