Λήμνος

Μας "εφυγε" ο φιλος Γιωργος Φίκαρης – Συγκινητικη η αναρτηση της Κορης του, Κατερινας

“‘Εφυγε” , ο φιλος μας ο Γιωργος Φίκαρης, ο συμμαθητής μας, και για μένα και συνάδελφος στα Βαπόρια. Ανταμωθήκαμε σε κάποιο λιμάνι,  δεν θυμάμαι που, εκείνος μαρκόνης (ασυρματιστής) και γω ανθυποπλοίαρχος.

Εκείνος έφυγε νωρίς απο τα βαπόρια (θα έλεγα και απο τη ζωή)  και ασχολήθηκε στη Λήμνο με το Εμπόριο… 

Απο συμμαθητής μέχρι τωρα  παντα ηπιος, μετριοπαθής και κυρίως φιλικός…

Τα τελευταία  χρόνια πιο πολύ τον διάβαζα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, παρά τον έβλεπα…  Διαφωνούσα πολιτικά αλλά πάντα  τον διάβαζα, είχε τον ήπιο τρόπο του ο Γιωργος να σε κρατά!

 Μια φωτογραφία απο   εκείνη την εποχή οπού ξεχείλιζε η ανεμελιά  των εφηβικών χρόνων και την  πλήρωνε το άλογο. Ο  Γιώργος είναι ο δεύτερος καβάλα στα κάπλα του  αλόγου μπροστά του  είναι ο Δ. Σαράγκας και κάτω,  με το καπελάκι ο  Τάσος Πατσάς, που  στο άκουσμα της είδησης από το Ραδιόφωνο,  με πήρε τηλέφωνο με αναφιλητά.  

Την  είδηση την έμαθα σήμερα 27/11/19 το μεσημέρι από μια ανάρτηση της κόρης του Κατερίνας, υπεύθυνης επικοινωνίας στο  Δήμο Λήμνου. Την ανάρτηση αυτή την παραθέτω  γιατι αξίζει…   Ως προς την τόπο και χρόνο της Κηδείας του, γιατι πολλοι  φιλοι του από τη Μύρινα και τα Χωριά, και περισσότερο απο το χωριό του τις Αγκαρυώνες,   ρωτούσαν  όταν το ανήγγειλα στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ. Απο ο,τι έμαθα πέθανε στην Αθήνα ,  Επειδή όμως   αύριο τα βαπόρια έχουν απεργία είναι  και την Πέμπτη ο καιρός είναι   για απαγορευτικό,   πάμε για το τέλος  της Εβδομάδας. Είναι κάτι που θα το ανακοινώσουμε, μολις  γίνει γνωστό.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΦΙΚΑΡΗ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙ.. Ένα στεφάνι μου εφτιαχνες κάθε Πρωτομαγιά. Ένα στεφάνι με λουλούδια του κήπου σου και της καρδιάς σου. Αδυνατω να πιστέψω πως μας άφησες καλέ μου πατέρα. Θα είσαι πάντα εδώ μέσα από όσα μας διδαξες με το παράδειγμα σου και την πολύτιμη σοφία σου.
Από μικρό παιδί έδωσες μάχες άνισες και τις κέρδισες όλες, εκτός από την τελευταία. Θα είσαι πάντα ο ήρωας μου και η πυξίδα να βαδίζω στον δύσκολο δρόμο της ζωής. Ο φάρος μου και ο φύλακας άγγελος μου.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button