ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Ηταν μεγαλη μερα και όλοι ήμασταν “Χρηστος Μπουλώτης”

Η Μέρα των Εγκαινίων του Μουσείου Παιχνιδιών, η 24 Ιουλη, είναι μεγάλη, ιστορική θα λέγαμε,  για τη Λήμνο!

Τα Εγκαίνια ήταν , όπως το περιμέναμε :  με πολυκοσμία και ιδιαίτερη  συγκίνηση.

Η  τελετή ειχε ένα τυπικό χαρακτήρα όμως η ¨ψυχολογία¨ της εκδήλωσης ήταν άλλου μεγέθους, ποιοτικού φυσικά.

Ο Δήμαρχος υπερκινητικός και αυτό έδειχνε πόσο σημαντικό ήταν  το γεγονός που ζούσε ! Άλλωστε   μαζί με τον,  πρώην,  Αντ. Χατζηδιαμαντή ήταν   οι Δήμαρχοι που το διεκπεραίωσαν,  ο πρώτος  στην αρχή,  που είναι και δύσκολη,  και ο Δημ. Μαρινάκης που ολοκλήρωσε την  προσπάθεια, όμως ο σημερινός έχει ακομη το δύσκολο  έργο  της περαιτέρω ανάπτυξης του Μουσείου και δήλωσε αποφασισμένος να το κάνει!

Ο Βουλευτής του Νομού, ο Χαραλ. Αθανάσιου, ήταν παρών επίσης,  το χαιρόταν και το χαιρέτισε  αυτό που γινόταν αλλά φάνηκε ότι εκείνη την ώρα το μάθαινε. Άλλωστε δεν είναι μια υπόθεση σε άμεση σχέση με τα καθήκοντα των Βουλευτών.

Ο Περιφερειάρχης,  που την προηγούμενη Κυριακή ήρθε στη Λήμνο  για το Μπάσκετ, “έχασε” που δεν ήταν…

Ο Μητροπολίτης είναι  εκτός Λήμνου και εκπροσωπήθηκε, αλλά πρέπει να πω ότι χάνει πολλά με την,  ασφαλώς  δικαιολογημένη,  απουσία του όπως συνέβη και με τη  Γιορτή του Ερυθρού  Σταυρού…

Υπήρχε εκπροσώπηση απο το Στρατό κλπ για αυτό στην αρχή ανέφερα και για τον τυπικό χαρακτήρα της Γιορτής.

Η αυλή του Μουσείου, παλιού  σχολείου, δεν είναι σχεδιασμένη για μεγάλου  μεγέθους εκδηλώσεις και έτσι ήταν  κατάμεστη,  η πόρτα έκλεισε λογω της Πανδημίας και έμειναν  πάρα πολλοί  απ έξω, οι οποίοι  γέμισαν το δρόμο,  αν και δεν είχαν οπτική επαφή  με όσα γινόταν μέσα.  Κατά την γνώμη μας  αυτοί οι απέξω ήταν, κυρίως,  η παλλαϊκή αναγνώριση αυτών  που γινόταν μέσα, με βασικό στοιχείο την αγάπη τους για το Χρήστο.

Τελικά: όλοι μέσα – έξω ήμασταν   “Χρήστος Μπουλώτης”

Στη Φωτογραφία στο Βήμα  ο δημιουργός του Μουσείου Χρ. Μπουλωτης, που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα φέρει το όνομα του !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button