Λήμνος

Απόψε 19/7, στον Εσπερινό του Προφ. Ηλια, σε ύψος 350 μ. Πως να πάτε…

Την  Παραμονή κάθε Γιορτής,  τον  Εσπερινό  της Πανηγυρίζουσας Εκκλησίας,  γίνονται  οι πιο πλούσιες θρησκευτικές και όχι μόνο Εκδηλώσεις.

Στη Σημερινή (19/7/20)  Παραμονή του Προφ. Ηλια , στην Ενορία του Κορνού  και στον εορτάζονταν  Ναο,  στην Κορυφή του δεύτερου σε ύψος,  ομώνυμου βουνού,  τον Αγιολιά, από παλιά η παραμονή ήταν ιδιαίτερη.

Σήμερα  λοιπόν θα γίνει ο Εσπερινός , στα υψη, με θέα όλη τη Λήμνο και μια γιορτή στο τέλος, με μεζέδες και με κάποιο  όργανο για μουσική. Έτσι γινόταν παλιά !

Πριν λίγα χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορνού  οργάνωνε με μεταφορά γεννήτριας, δεν υπάρχει ρεύμα,   καντίνα εκεί  με αναψυκτικά,  μπύρες και σουβλάκια.

Ο περιβάλλον την Εκκλησία χώρος και η περιμετρική θέα της Λήμνου , είναι το πολύ ενδιαφέρον.

Κορνιωτες,  ως επί το πλείστον,  ξενυχτούν εκει  για την αυριανή  (20/7/20)  Θ. Λειτουργία.  αυτό δεν είναι τόσο εύκολο και θέλει  τις σχετικές “ετοιμασίες” όμως  η επίσκεψη απόψε, παραμονή,   δεν είναι τόσο δύσκολη για να φοβίζει…

Σχεδόν μεχρι τα μισά του βουνού μεταβαίνει κανείς  με το αυτοκίνητο αφού μετά τα Θέρμα συνεχίσει το χωματόδρομο, δεξιά.

Από το πίσω μέρος του Βουνού απο τη μεριά του Κοντιά, όπου φθανει  κανείς με το αυτοκίνητο,  ο δρόμος είναι ομαλός, ανηφορικός  βέβαια,   λιγο πιο πολύ από  1 χιλιόμετρο μέχρι την Κορυφη  και με χρόνο διαδρομής περίπου  20 με 30 λεπτά, αργα, αργα ! .

Εκείνο  που πρέπει να  προσεχθεί είναι η επιστροφή, αναχώρηση   όχι μετά από τις 8.30

Τα υπόλοιπα , αθλητικά παπούτσια κλπ  φροντίστε τα εσείς και κυρίως  να τηρήσετε τις αποστάσεις του Κορονοϊού, όχι  χειραψίες…  Οι μάσκες  είναι υποχρεωτικές εντος  κλειστών χωρών και  εντος της Εκκλησίας,  φυσικα

φωτογραφία Γιώργου Κοντέλη

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button