Ανακοινώσεις

17/4 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ μαζί με τους γονείς των μαθητών μας! Δεν κάνουμε πίσω από το δίκιο μας!

17/4 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ μαζί με τους γονείς των μαθητών μας!

Δεν κάνουμε πίσω από το δίκιο μας!

ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4 ΑΠΟ 11:00 π.μ.-14:00 μ.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 17/4, ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ (ΥΨΙΠΥΛΗΣ).

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Απαντάμε στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση, την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τις απειλές του ΥΠΑΙΘΑ. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία!

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα απέναντι στο αυτόνομο, κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς, των χορηγών και της υποχρηματοδότησης, στον αγώνα που δίνουμε ως εκπαιδευτικοί για να διατηρήσουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τη συλλογική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων, το δικαίωμά μας να μπαίνουμε στην τάξη με ψηλά το κεφάλι. Για να είναι η παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα στο επιστημονικό μας αντικείμενο.

Απαντάμε συλλογικά σε μια κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να στέλνει στα δικαστήρια το δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην «αξιολόγηση» και στο κατηγοριοποιημένο και ιδιωτικοποιημένο σχολείο της αξιολόγησης, που χτυπά το δικαίωμα στην Απεργία, την ίδια ώρα που επιχειρεί να «μπαζώσει» το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, τη στιγμή που τσακίζει τις ζωές μας. Δεν συμβιβαζόμαστε να είμαστε καθημερινά έρμαια της κρατικής αδιαφορίας και οι ζωές μας να κρέμονται από μία κλωστή γιατί η προστασία τους θεωρείται κόστος για το κράτος. Δεν πάει άλλο με αυτήν την πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας αφήνει ανυπεράσπιστους-ες γιατί η ζωή μας θεωρείται κόστος για το κράτος και όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε με τις εκατοντάδες καταγγελίες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές την ώρα που η ακρίβεια «τσακίζει κόκαλα», την ώρα που με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης αλλά και της πολιτικής της υποχρηματοδότησης από όλες τις κυβερνήσεις η δημόσια υγεία καταρρέει και ιδιωτικοποιείται.

ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Όλο αυτό το διάστημα έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να μη συναντηθούν οι αγώνες και οι δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δίνουν χέρι βοήθειας στην Κυβέρνηση της ΝΔ. Εδώ και τώρα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να μην αγνοούν και να υλοποιήσουν τις πλειοψηφικές αποφάσεις των ΓΣ του κλάδου για απεργία στις 17/4.

Απεργούμε και βγαίνουμε ξανά όλοι και όλες στον δρόμο! Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.

Απεργούμε για όλα αυτά που δικαιούμαστε!

  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών
  • Άμεση εξίσωση των αδειών και των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
  • Μείωση των μαθητών στις τάξεις.
  • Εξασφάλιση σύγχρονών και ασφαλών σχολείων.
  • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία και των μισθών μας. Για υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο.
  • Θέσπιση σύγχρονων αναλυτικών προγραμμάτων που θα προάγουν την ολόπλευρη γνώση για σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.

 

Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή την κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο. Δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και εκατοντάδες σωματεία ήδη έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχή στην απεργίαΜε γενικές συνελεύσεις, απεργίες, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, προετοιμάζουμε την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη.

Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις! Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Η αγανάκτηση που νιώθουμε να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους που δίνουν μάχη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων, με τα σωματεία που παλεύουν ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών από τις τράπεζες και τα κοράκια των funds. Είμαστε οι πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Δεν περνούν πια τα κυβερνητικά παραμύθια για τις δήθεν “αντοχές της οικονομίας”. 70 Νοσοκομεία και 200 σχολεία χτίζονται με τα 8,3 δις που θα δαπανηθούν για τα F-35. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι σπάνε το ένα ρεκόρ κερδοφορίας πίσω από το άλλο και ουσιαστικά απολαμβάνουν, σε αντίθεση με εμάς, φοροασυλία! Ως εδώ!

 

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!

ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 17/4, ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ (ΥΨΙΠΥΛΗΣ).

LimnosNea.gr : φωτογραφία Αρχειου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button