Απόψεις

Γιατί εκλογές;

Γιατί εκλογές;

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Έντονη εκλογολογία τις τελευταίες μέρες. Μερικοί μάλιστα δεν τις αποκλείουν και για το καλοκαίρι.

Φημολογία; Ναι.

Να την πάρουμε στα σοβαρά; Και βέβαια.. Από τους πολιτικούς που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν όλα να τα περιμένεις.

Γιατί λοιπόν πρόωρες εκλογές;

Οι εκλογές δεν είναι παιχνίδι. Το σύνταγμα μας επιτρέπει πρόωρες εκλογές μόνο όταν  η χώρα αντιμετωπίζει κάποιο εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας.

Τέτοιο πράγμα όμως δεν υπάρχει, τουλάχιστον για την ώρα.

Καλά δείχνει ότι τα πήγε η κυβέρνηση μας με την επιδημία, το λέει περήφανα και η ίδια, το λένε και πολλές ξένες χώρες, που φέρνουν σαν καλό παράδειγμα την Ελλάδα. Κάποιο άλλο κρισιμότατο και δυσεπίλυτο “εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας” δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση δεν συμπλήρωσε ούτε καν ένα χρόνο από τότε που εκλέχτηκε. Οι κάλπες από τις πρόσφατες εκλογές είναι ακόμα φρέσκες.

Τότε, γιατί;

Την απάντηση την έδωσε μέσα στη βουλή προχτές αρχηγός κόμματος, ίσως ο πιο κατάλληλος, αφού υπήρξε Υπουργός και μάλιστα Οικονομικών. Είπε ότι το πιο πιθανό – για αυτόν βέβαιο – είναι να μας περιμένει νέο 5ο μνημόνιο, ακόμα πιο βαρύ από τα προηγούμενα. Κι ότι, μπορεί μεν τώρα η κυβέρνηση να περηφανεύεται για όσα έχει κάνει, αλλά ότι αυτά που υποφέρει σήμερα ο ελληνικός λαός είναι η κορυφή του παγόβουνου και ότι έρχεται σύντομα πολύ μεγάλη οικονομική κρίση.

Με άλλα λόγια, στο εξής η δημοτικότητα και η αποδοχή της κυβέρνησης ολοένα θα μειώνεται. Όσο λοιπόν ακόμα δεν φάνηκε το τσουνάμι και δεν έχει αγανακτήσει ο κόσμος, ας κάνουμε εκλογές για να περισώσουμε ό,τι μπορούμε – από το κόμμα.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button