Ανακοινώσεις

Η Αλιεία στον Κόλπο της Γέρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα 17.01.2024 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας,   συνάντηση εργασίας για το θέμα της αλιείας στο Κόλπο Γέρας.

Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου Κώστας Αρώνης, η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλη, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Αριστόβουλος Ελευθερίου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος  Δημήτρης Κουρσουμπάς, υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Αλιείας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης , του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Επιμελητηρίου και αλιείς.

Μετά την αρχική  ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες  για την σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Κόλπος της Γέρας, ο οποίος παραμένει «κλειστός» για την αλίευση οστράκων, ακολούθησε διαλογική συζήτηση και κατάθεση απόψεων και προτάσεων από τους παραβρισκόμενους.

Αποφασίστηκε  η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να εκπονήσει   μελέτη η οποία θα αφορά τα αποθεματικά του Κόλπου και τα υγειονομικά χαρακτηριστικά αυτού.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Δ/νση: Π.Κουντουριώτη 1

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button