UncategorizedΕπιλεγμέναΛήμνος

ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ…

ΣΥΡΙΖΑ – Αθήνα, 4 Σεπτέμβρη 2019
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: Χωρίς εμπορευματικό οχηματαγωγό η Λέσβος και η Λήμνος

Το φορτηγό οχηματαγωγό (RO/RO Cargo) «Πελαγίτης» που εξυπηρετεί τις εμπορευματικές μεταφορές στη γραμμή Μυτιλήνη-Μύρινα-Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη–Χίο-Πειραιά, παρουσίασε βλάβη εδώ και λίγες ημέρες και διέκοψε τα δρομολόγιά του. Όπως επισημαίνεται και σε σχετική επιστολή που απέστειλε το Επιμελητήριο Λέσβου στον αρμόδιο Υπουργό και κοινοποίησε στη Γενική Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, το οχηματαγωγό Πελαγίτης είναι το μοναδικό που είναι πιστοποιημένο για τη μεταφορά βαρέων οχημάτων και ειδικών και επικίνδυνων φορτίων, όπως εύφλεκτα υλικά που χρησιμοποιούνται σε παραγωγικές δραστηριότητες των εξυπηρετούμενων νησιών. Η βιομηχανία οινοπνευματωδών της Λέσβου, παραδείγματος χάριν, αντιμετωπίζει ήδη έλλειψη πρώτων υλών. Επιπλέον, είναι το μοναδικό πλοίο που συνδέει πολλά νησιά με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το σημαντικό πρόβλημα που έχει ήδη προκληθεί στις επιχειρήσεις των νησιών από τη διακοπή των δρομολογίων του «Πελαγίτης»;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Ιωάννης Μπουρνούς

Ανδρέας Μιχαηλίδης

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button