Περιοδικό

Μπήκαμε στην εποχή της ακρίβειας

Μπήκαμε στην εποχή της ακρίβειας

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Μια ελληνική παροιμία λέει, «Ότι ανεβαίνει δεν κατεβαίνει» και πράγματι όλα τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν πάρει φωτιά, βενζίνη, ηλεκτρικό ρεύμα, τρόφιμα κλπ.

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και η αγορά υποτίθεται ότι αρχίζει να ζεσταίνεται. Εντούτοις, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της ακρίβειας βρίσκεται η τσέπη των πολιτών για το σαρακιστιανό τραπέζι. Το παραδοσιακό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας θα είναι φέτος πολύ πιο αλμυρό και οι τιμές φαίνεται να έχουν εκτοξευθεί.
Ενδεικτικά, τα θράψαλα κοστίζουν 7-10 ευρώ το κιλό, οι γαρίδες 8-12, τα μύδια στα 5-7 ευρώ, ενώ πιο «τσιμπημένα» είναι τα καλαμαράκια στα 18 ευρώ το κιλό και στο χταπόδι, που η τιμή του ανέρχεται στα 15 ευρώ. Επίσης, παρατηρείται μια διαφοροποίηση στην τιμή της ελιάς, όπου φτάνει τα 6-8 ευρώ το κιλό.

Συνολικά, όπως εξηγούν οι έμποροι, το σαρακιστιανό τραπέζι φέτος κοστίζει περίπου 60-80 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button