ΑνακοινώσειςΛήμνος

Εγγραφές στα εκπαιδευτικά τμήματα του “Λυκείου Ελληνίδων Λήμνου”

Για 32η χρονιά, το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του! Μια νέα χρονιά ξεκινά με νέα τμήματα και δραστηριότητες! Για μικρούς και μεγάλους που ενδιαφέρονται να γίνουν μέρος της μεγάλης οικογένειας του Λυκείου, οι εγγραφές μόλις ξεκίνησαν!

Την φετινή χρονιά, θα λειτουργήσουν 2 νέα τμήματα:

– ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

– ΧΟΡΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ τις πρωινές ώρες

Παράλληλα, συνεχίζουν με επιτυχία και τα περσινά τμήματα μας:

– ΡΥΘΜΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ, για παιδιά 3-4 ετών

– ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ, για παιδιά από 4 ετών

– ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ, για παιδιά, εφήβους και ενήλικες στη Μύρινα και στο Κοντοπούλι

– ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, για ενήλικες

– ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, για παιδιά και ενήλικες

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το ΛτΕ Λήμνου θα πραγματοποιήσει επιπλέον σεμινάρια εικαστικών και παραδοσιακών τεχνών, λαογραφικές συναντήσεις και δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στα τηλέφωνα:

6973401177 (πρωινές ώρες)

2254401011 (απογευματινές ώρες)

Email lykeion.ellinidon.limnou@gmail.com

Website               www.lykeionellinidonlimnou.gr

Facebook             Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Λήμνου

Instagram            lykeiontonellinidonlimnou

Λεωφόρος Δημοκρατίας 32 – Μύρινα Λήμνου, 81400

Γιατί στο Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου:

Στηριζόμενο στη μακραίωνη παράδοση και εμπειρία του, το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου αποτελεί έναν διαχρονικό και ζωντανό οργανισμό, που με σύγχρονη ματιά λειτουργεί με μοναδική δέσμευση και στόχο τη διατήρηση και τη διάδοση της παράδοσης, ως την κινητή και αδιάκοπη δύναμη σύνδεσης του καθενός μας με τον τόπο και το χρόνο.

Σε μια ζωή που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς,το ΛτΕ επιθυμεί να δίνει το έναυσμα για την επαφή των ανθρώπων με την πολιτιστική κληρονομιά, την εκμάθηση παραδοσιακών χορών και μουσικών οργάνων, τη γνωριμία με τις παραδοσιακές φορεσιές και ενδυμασίες του τόπου, την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής μέσω της καλλιέργειας του εθελοντισμού, τη διατήρηση των ηθών και των εθίμων αλλά και τη γνωριμία των μικρότερων παιδιών και των νέων με αυτά.

Με το έργο του, το ΛτΕ αποτελεί το επιστέγασμα της γυναικείας ευρηματικότητας και του εθελοντισμού. Μιας προσπάθειας, που με αγάπη, γνώση και υπομονή αποτελεί την κυψέλη της δημιουργικότητας και την εστία της φροντίδας για τη διατήρηση και τη διάδοση του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού στο νησί της Λήμνου.

Ως αναγνωρισμένος φορέας πολιτισμού υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, συμπράττει και υποστηρίζεται από φορείς όπως το Υπουργείο Πολιτισμού, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λήμνου  κ.α.

Ελάτε να γνωριστούμε, να πιαστούμε χέρι με χέρι, και ως συνοδοιπόροι να μοιραστούμε τη χαρά της κοινής δράσης και του “μαζί” στο ταξίδι στη λαϊκή μας παράδοση!

Το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Λήμνου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button