Περιοδικό

Αφηρημένη Ζωγραφική

Αφηρημένη Ζωγραφική

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Πρόσφατα ένας πίνακας του Πικάσο με τίτλο «Γυναίκα καθισμένη στο παράθυρο» πουλήθηκε στην Νέα Υόρκη σε δημοπρασία στο ποσό ρεκόρ 103.400.000,-  δολάρια! Κατά καιρούς ακούμε να πουλιούνται πίνακες ζωγραφικής σε απίστευτες τιμές, και να τους αγοράζουν πλούσιοι συλλέκτες ως επένδυση.

Μετά από αυτό, σκέφτηκα να αρχίσω κι εγώ να ζωγραφίζω και ανακάλυψα ότι έχω ταλέντο στην λεγόμενη “αφηρημένη” ζωγραφική.

Δηλαδή, για παράδειγμα, όποτε μού έρχονται διάφοροι λογαριασμοί για να πληρώσω (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ, ΕΝΦΙΑ, ΚΤΕΟ, Τέλη κυκλοφορίας κ.ά.), ή όταν φιλοσοφώ για τα 7 ευρώ που θα πάρω αύξηση στην σύνταξη τον ερχόμενο Ιανουάριο – όπως υποσχέθηκε να μάς δώσει η κυβέρνηση – μού έρχεται έμπνευση, και αφηρημένος όπως είμαι, τραβάω κάτι αφηρημένες μουντζούρες στο χαρτί, πολύ αυθόρμητες, πρωτότυπες και αινιγματικές, που για να καταλάβω κι εγώ τι σημαίνουν και τι εκφράζουν, πρέπει κατόπιν να τις παρατηρώ επι ώρες ολόκληρες αφηρημένος.

Οπότε, ποιος ξέρει, κάποιος πίνακας μου μπορεί κάποτε να πουληθεί σε κάποια δημοπρασία μερικά εκατομμύρια, και να γίνω κι εγώ διάσημος και πλούσιος!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button