Περιοδικό

Tουρκοσειρές στο ΣΚΑΪ.

Tουρκοσειρές

Την εβδομάδα 8-12 Ιουνίου 2020 γνωστοποιήθηκε η απόφαση του ΣΚΑΙ να σταματήσει την μετάδοση της σειράς «Ο Γιατρός» στην βραδινή ζώνη υψηλής ακροαματικότητας.

Αντί αυτού, από την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, ο ΣΚΑΙ αποφάσισε να τροποποιήσει και το απογευματινό πρόγραμμα του, μεταδίδοντας την συνέχεια της παλιάς σειράς «Φτερωτός Θεός» σε μεγαλύτερη διάρκεια καθώς και επαναλήψεις της σειράς «Γιατρός» με επεισόδια που μεταδόθηκαν παλαιότερα.

Πρακτικά ο ΣΚΑΙ καθημερινά, από τις πέντε παρά δέκα το απόγευμα μέχρι τις οκτώ παρά δέκα το βράδυ, με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα 15 λεπτών για ειδήσεις στην νοηματική γλώσσα, θα μεταδίδει εκπομπές μόνο στην τουρκική γλώσσα. 

Οι εκπομπές αυτές αποτελούν τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που έχουν στόχο την διείσδυση στην συνείδηση ανυποψίαστων τηλεθεατών και στην δημιουργία συνειδητής ή υποσυνείδητης συμπάθειας, καλλιεργώντας συστηματικά μια ανύπαρκτη πλην όμως ιδανική εικόνα της Τουρκίας σαν μια μεγάλη, πλούσια και πολύ ισχυρή χώρα με μια τέλεια, ηθική κοινωνία που (μεταξύ πολλών άλλων) δεν πίνει, δεν καπνίζει, σέβεται την οικογένεια με θρησκευτική ευλάβεια και έχει σαν ύψιστο σύμβολο την πανταχού παρούσα τουρκική σημαία.

Η τουρκική προπαγάνδα μέσα από την μετάδοση των σειρών αυτών έφτασε στο σημείο να επιδεικνύει στο ανυποψίαστο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό την σημαία του ψευδοκράτους – μαριονέτα που εγκατέστησαν οι Τούρκοι στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button