ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Οι Πίτες της Λημνου. Μια εκπομπή που τις έφερε στο Προσκήνιο για κάθε χρήση

Σήμερα 31/3 στην Εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ μιλήσαμε εκτενώς για τις Πίτες Της Λήμνου, με βασικό συνομιλητή την Βαρβάρα Βαγιάκου Βλαχόπουλου.
Η Κουβέντα ειχε ενδιαφέρον καθώς έγινε αναφορά σε πλειάδα πιτών και με τους ακροατές οι οποίοι έσπευδαν να συμμετάσχουν.
Οι πίτες κάθε είδους ειναι πολλές στη Λήμνο και θα πρέπει αυτό να γίνει ευρέως γνωστό, αφού ο πολύ σημαντικός Τουρισμός για την οικονομία του Νησιού συνδέεται τοσο πολυ με τη Γαστρονομία και αυτός ήταν ο στόχος της Εκπομπής μας.
Ακομη θα μπορούσε κάποια πίτα, ίσως η κολοκυθόπιτα, που γίνεται σε πολλές παραλλαγές, να πατενταριστεί σαν έναν κυρίαρχο είδος για την κουζίνα της Λήμνου. Ίσως επίσης και εκείνα τα τηγανιτά, καπως προχερα δειχνουν αλλα δεν είναι, τα Μποξαδέλια ! Ισως κατι άλλο !

Με αφορμή αυτή την Εκπομπή είχαμε καταιγισμό τηλεφωνημάτων που περιέγραφαν διάφορες πίτες, καποιες τελειως αγνωστες σε μενα.
Στο πλαισιο αυτό είναι και το παρακάτω μήνυμα στο e-mail απο την Καίτη Σαπέρα.

” Είχα ένα θείο στην Καβάλα ο οποίος είχε κάνει εξόριστος στον Αγιοστράτη προ του 1940.
Οταν πηγαίναμε στην Καβάλα σχεδόν κάθε καλοκαίρι τη δεκαετία του 60 και τον ρωτούσαμε τι θέλετε να σας φέρουμε από τη Λήμνο; ο θείος μου αυτός έλεγε “Παξιμάδια κριθαρένια” γιατί τα είχε φάει όταν ήταν εξόριστος στον Αγιοστράτη και δεν τα ξεχνούσε” .
Η φωτογραφια ειναι της Βαρβαρας Βαγιακου Βλαχοπουλου, που ήταν και η αφορμή για την Εκπομπη του ΡΆΔΙΟ ΑΛΦΑ

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button