Λήμνος

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ…

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ...

Στο Γυμνάσιο Μύρινας η καγκελόπορτα της Αυλής απο τη μεριά του Γηπέδου είναι ταμπουρωμένη  με κάποια θρανία και απο μεσα και απο εξω καμιά 40ρια μαθητές  κάνουν , και αυτοί , την κατάληψη τους….

Ενα  προχειρογραμμένο πανό μας πληροφορεί ότι η  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ   ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ενώ κανα δυο  Ελληνικές Σημαίες είναι και αυτές στα κάγκελα και ένα στοιχείο περηφάνιας για τα παιδιά καθώς την ωρα της φωτογράφισης  πηγαν κοντα στη Σημαια και φώναζαν εδώ, εδώ.

Απ΄ο,τι  μου ειπαν και στο Λυκειο γίνεται το ιδιο. Στο ΛυκεΙο θα είναι μιας ημερας η κατάληψη και στο Γυμνάσιο πάνε για δυο.

Μίλησα με τα παιδιά και με τους εκπροσώπους τους… Η  κατάληψη όπως μου είπαν με ειλικρίνεια δεν είναι προϊόν μιας συνέλευσης των μαθητών  οπού  η απόφαση πάρθηκε  πλειοψηφικά.  Απλά  αποφασίστηκε απο μια μερίδα παιδιών και τώρα πραγματοποιείται… Σε κάποια τάξη όμως, μου είπε μια μαθήτρια,  ψήφισαν…

Ρώτησα αν έχουν  κάποια επαφη με τα αλλα  Σχολεία  και αν υπάρχει κάποιο Κάντρο συντονισμού και μου απάντησαν όχι.  Η ενημέρωση τους  γίνεται απο το INTERNET, από τις διάφορες σκόρπιες αναρτήσεις που γίνονται εκεί…

Το πήγα λίγο πιο περά, πάντα με τη  αίσθηση  ότι μιλώ με παιδιά 14- 15 ετών..   Λέγεται, τους είπα,  ότι πίσω απο αυτές τις κινητοποιήσεις βρίσκονται  ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις…  Η απάντηση ήταν άμεση και σίγουρη, ετσι μου φανηκε, οτι δεν επηρεάζονται απο κανέναν, κόμμα ή φορέα, και μάλιστα ο εκπρόσωπος τους,  ο Θοδωρής, πρόσθεσε ότι δεν έχουν κανένα ρατσιστικό κίνητρο με τους Σκοπιανούς .  

Το πήγα ακόμη πιο περά  όταν τους είπα  ότι όποιο Χάρτη  άλλης Χώρας και να πάρεις και αναζητήσεις τη Μακεδονία θα τη βρεις στα Σκόπια…  και αυτό πάει να διορθώσει, έστω και μερικώς, η   Συμφωνία αν ψηφιστεί  αφού  οι χάρτες του Κόσμου μετά τη Συμφωνία θα αναφέρουν  τη Χωρά αυτή  ως Β. Μακεδονία και όχι σκέτη Μακεδονία,  ρωτώντας αν αυτό είναι μια θετική εξέλιξη..  Απάντηση δεν υπήρξε σε αυτό…

Όταν τους  ζήτησα να τους φωτογραφήσω ανέβηκαν στα κάγκελα με υψωμένες   γροθιές οι οποίες,   σφιγμένες γροθιές,  μόνο φασιστικό σύμβολο δεν είναι !  

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button