ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Πως θα ανοίξουν τα Σχολεία στη Λημνο; Θα τηρηθεί η καραντίνα των 14 ημερών;

Πως θα ανοίξουν τα Σχολεία στη Λήμνο όταν το διδακτικό προσωπικό , δάσκαλοι,  καθηγητές,  είναι από διάφορες περιοχές, κυρίως της Β. Ελλάδας;

Όταν θα φτάσουν στη Λήμνο θα    μπούνε  σε κατ οίκον περιορισμό ( καραντίνα) για 14 μέρες, όπως είναι  το προβλεπόμενο;

Όμως τοτε θα πρέπει να έρθουν στη Λήμνο 14 μέρες πριν από το άνοιγμα των Σχολείων… Θα τηρηθεί αυτό;

Το θέμα το θέσαμε στον Έπαρχο Λήμνου, ο οποίος μας είπε ότι  πιστεύει  πως Υπουργείο Παιδείας  όταν ανακοινώσει το άνοιγμα των Σχολείων  θα πάρει υπόψη την περίπτωση αυτή.

Στα νησιά και ειδικα στη Λήμνο το ζήτημα είναι ιδιαίτερα έντονο  καθώς ελάχιστοι εκπαιδευτικοί είναι μόνιμοι κάτοικοι Λήμνου και για αυτούς δεν προκύπτει  θέμα καραντίνας, όμως για αυτούς που θα έρθουν απο άλλες περιοχές θα είναι υποχρεωμένοι, με τα ισχύοντα  μέτρα,  να παραμείνουν εσώκλειστοι για 14 μέρες.

Δηλαδή αν κάποια σχολεία ή τάξεις  ανοίξουν στις 15 Μαη , οι  εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ειδοποιηθούν να είναι στη Λήμνο την 1η Μαη.

Είναι φανερό ότι για αυτους που παίρνουν τις αποφάσεις και με πολύ εύκολο τρόπο έκλεισαν τα σχολεία, μια εντολή ήταν,  τώρα έχουν το δύσκολο έργω της επαναφοράς στην πραγματικότητα…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button