Λήμνος

Η μουσική φυσιογνωμία της Λήμνου, σε μια “γεμάτη” Εκδήλωση με πολλούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η μουσική φυσιογνωμία της Λήμνου  19ος -21ος αιώνας»

Το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου παρουσιάζει τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και ώρα 21:00μ.μ., στο Γυμνάσιο Μύρινας, μια μουσικοχορευτική εκδήλωση, αφιερωμένη στις μουσικές παραδόσεις του τόπου μας.

Η μουσική αυτή διαδρομή, η οποία ξεκινάει από τα τέλη του 19ου αιώνα, ξετυλίγει την ‘παλαιά παράδοση’ της αυτοσχέδιας μουσικής του Κιαχαγιά, της μουσικής των λυράρηδων που πλαισίωναν τα τότε γλέντια,  περνά στην ‘εξ ανατολών παράδοση’, στις αρχές του 20ου αιώνα με έθιμα και παραδόσεις των προσφύγων και φτάνει σταδιακά στη μορφή που βιώνουμε σήμερα τη μουσική φυσιογνωμία της Λήμνου.

Τα μουσικά ακούσματα, ξεκινούν απ’ τη μοναχική λύρα και εμπλουτίζονται με βιολί, σαντούρι, κλαρίνο, ακορντεόν, κιθάρα, τύμπανα, μπουζούκι για να αποδώσουν όλες τις μουσικές φάσεις στην πορεία της συνεχούς αναδιαμόρφωσης της μουσικής φυσιογνωμίας του τόπου.

Η μουσική συμπορεύεται διαρκώς με την καθημερινότητα και τις κοινωνικές εκδηλώσεις.  Μουσικοί, χορευτές, άνθρωποι του τόπου αλλά και επισκέπτες, ανταμώνουν επί σκηνής, σε διάφορες περιστάσεις, για να μας παρουσιάσουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη μουσική της Λήμνου στο πέρασμα των χρόνων.

Η μουσική φυσιογνωμία πλαισιώνεται από τις χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου ‘Ο Άγιος Δημήτριος’.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης). Εντάσσεται στο τοπικό πρόγραμμα LEADER της ομάδας τοπικής δράσης Αναπτυξιακή Λήμνου ΑΑΕ ΟΤΑ και υποστηρίζεται από τον Οργανισμό δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου .

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button