Απόψεις

Η ανεξερεύνητη Ελλάδα και η Λήμνος

Η ανεξερεύνητη Ελλάδα και η Λήμνος

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Ενδιαφέρον των ξένων για την «ανεξερεύνητη» Ελλάδα.

Επιτέλους. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, Κρήτη, Κέρκυρα κλπ. Οι ξένοι άρχισαν να ενδιαφέρονται και για άλλα ελληνικά μέρη, που παραμένουν «ανεξερεύνητα».

Το γαλλικό περιοδικό “LePoint” υμνεί και προτείνει δέκα λιγότερο γνωστές και προβεβλημένες στους Γάλλους ταξιδιώτες ελληνικές περιοχές, με αφιέρωμα σε «ανεξερεύνητους» ελληνικούς προορισμούς υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα χωρίς τις Κυκλάδες.

Το “LePoint”, που είναι το μεγαλύτερης κυκλοφορίας εβδομαδιαίο πολιτικό-οικονομικό περιοδικό της Γαλλίας, προτρέπει τους αναγνώστες να επισκεφθούν δέκα λιγότερο γνωστές και προβεβλημένες στους Γάλλους ταξιδιώτες ελληνικές περιοχές, παρουσιάζοντας μοναδικά χαρακτηριστικά τους, που τις καθιστούν ελκυστικές και ξεχωριστές.

«Δέκα τρόποι για να ανακαλύψουμε το βαθύ ελληνικό μπλε, τολμώντας να επισκεφτούμε καλά κρυμμένους προορισμούς» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, προτείνουν: την αναζήτηση γοητευτικών όψεων του αρχιτεκτονικού μοντερνισμού, όπως αποτυπώνονται σε ένα μεσοπολεμικό οινοποιείο της Δυτικής Πελοποννήσου, που έχει μετασκευαστεί σε σύγχρονο ξενοδοχείο.

Επίσης,

Την επίσκεψη στο νησί της Κεφαλονιάς, το οποίο αποτελεί τη σκηνογραφία σε πολλά μυθιστορήματα του Γάλλου συγγραφέα Albert Cohen.

Την περιήγηση στην ενδοχώρα της Μεσσηνίας με τους ελαιώνες, τους μεσαιωνικούς πύργους και την εξαίρετη τοπική κουζίνα.

Την περιπλάνηση στη Θεσσαλονίκη, με τα βυζαντινά μνημεία UNESCO, τα οθωμανικά κατάλοιπα και τη μοναδική γαστρονομία της.

Τη γνωριμία με την παράδοση του ρεμπέτικου στην Σύρο.

Την πεζοπορία στα μονοπάτια και την αυθεντική φύση των Ζαγοροχωρίων στην Ήπειρο.

Την απόλαυση των πανέμορφων παραλιών της Χαλκιδικής.

Την εξερεύνηση των μονοπατιών, των χωριών και του φυσικού πλούτου στο νησί της Χάλκης και των Παξών.

Την ανακάλυψη της Ύδρας, όπου έζησε και δημιούργησε σημαντικό μέρος του έργου του ο σπουδαίος τραγουδοποιός Leonard Cohen.

Κάποιος πρέπει να τους μιλήσει και για τις ανεξερεύνητες γωνιές της Λήμνου. Για παράδειγμα, την ελληνική Σαχάρα στο Γομάτι, τους ανεμόμυλους στον Κοντιά, το γοητευτικό μονοπάτι στην Παναγία Κακαβιώτισσα, το γραφικό Διαπόρι, τους σμιλεμένους από τη θάλασσα βράχους στα Φαρακλά, τη σπηλιά του Φιλοκτήτη στο Καβείριο, το αρχαιότερο βουλευτήριο στην Πολιόχνη, το αγίασμα και τις ψαροταβέρνες δίπλα στο κύμα στον Κότσινα, τις παρθένες αμμουδιές, τα ελάφια στο κάστρο της Μύρινας, το ηλιοβασίλεμμα στο Άγιο Όρος από τον Αη-Γιάννη Κάσπακα κλπ. κλπ.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button