Απόψεις

Το γιαούρτι προστατεύει απο το κρυολόγημα

Το γιαούρτι προστατεύει από το κρυολόγημα

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Πλησιάζει ο χειμώνας, πλησιάζουν και τα κρύα και τα κρυολογήματα.

Θέλεις να γλυτώσεις το κρυολόγημα; Τρώγε γιαούρτι!

Τώρα που σιγά- σιγά χειμωνιάζει, οι πιθανότητες να κρυολογήσουμε γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Τι πρέπει, όμως, να τρώμε για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα;
Σύμφωνα με το NHS, υπάρχουν πάνω από 200 ιοί που προκαλούν κρυολογήματα και 3 που προκαλούν τη γρίπη. Το γιαούρτι είναι ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε το κρυολόγημα. Τα προβιοτικά ή τα ονομαζόμενα «καλά βακτήρια», τα οποία βρίσκονται σε αφθονία στο γιαούρτι, έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού, ώστε να μην έχετε βουλωμένη μύτη και πονόλαιμο.
Μια μελέτη μάλιστα που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition, διαπίστωσε ότι τα «ευεργετικά» βακτήρια συντομεύουν το χρόνο που το άτομο υποφέρει από ένα κρυολόγημα κατά δύο ημέρες και κατά 34% καθιστά τα συμπτώματα λιγότερο σοβαρά.

Γι’ αυτό το ολόπαχο πρόβειο γιαούρτι της Λήμνου δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι τώρα το χειμώνα.

Αν μάλιστα συνδυαστεί με αρωματικό θυμαρίσιο μέλι Λήμνου, είναι άριστο τονωτικό και δυναμωτικό για όλες τις περιπτώσεις!

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close
Close